Marmara depreminin ardından hazırlanan bilimsel raporlarda 7’nin üzerinde büyüklükteki bir depremin en erken 2023 yılında, en geç de 2055’te olacağına ilişkin öngörüler yer aldığını ifade eden Koludra’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Olası afet durumunda toplanma yerleri oluşturulması gerekir ve bu yer şehir içinde ya da yakınında olmalı. Geçici iskan yerleri oluşturularak,  altyapısı ile hazır tutulması gerekir. Afet durumunda çadır ya da konteynır kurulmak istendiğinde elektrik ve altyapısı hazır olmalıdır. Böyle yerlerden mahrum olduğumuzu düşünüyorum.

Muhtemel önümüzdeki depremde, ölüm rakamları daha yukarıya çıkacaktır. Ölü beklemez, stratejik plan içinde soğuk hava depoları ve defin yerleri oluşturulmalıdır.

►Stratejik plan içinde Karaman’a doğru şehirleşerek büyüyoruz. Akmeşe’den İzmit’e uzanan yolun Sakarya ile bağlanarak, yeni bir çıkış yaratılması yerinde olur.

Marmara depreminden 19 yıl geçti, halen netlik kazanmayan 23 adet hasarlı okul vardı. Bunların biran önce yenilenmesi gerekir. Askeri lojmanın olduğu yer şu an boş burası değerlendirilerek atıl olmaktan çıkarılmalı.

TOPÇA KAVŞAĞI: Topça Kavşağı yan yoları düzenlenmesi gerekir. Cidden orda esnaflar mağdur. Oradaki üst geçit tamamlanmıştır. Esnaf yan yoların tamamlanmasını beklemektedir.

FEN LİSESİ:  Sakarya’mızın en başarılı öğrencileri Fen Lisesi’ndendir ve bu okul Alandüzü’nde şehrin dışındadır. En başarılı öğrencilerin şehir merkezinde, en kaliteli okullarda okuması hakkıdır. Şehir merkezinde okul yapılması bize yakışan da budur.

HAYIRSEVENLERE ONUR MEYDANI: Şehrimizde hayırseverlerimiz var. Ali Dilmen, Sakallıoğlular, Akkoçlar, Abasıyanıklar ve daha ismini sayamadığım birçok hayırsever var. Varlığından bir kısmını ayırıp da bu şehre feda edenlere Milet Bahçesi içinde ‘Onur Meydanı’ oluşturarak, onların isimlerinin yer aldığı, resimlerinin ve hikâyelerinin olduğu tabelalar yapılması, onur madalyası yaptırılması belediyemiz için de önemli onur olur.

►POLİKLİNİK: Belediye olarak poliklinik hizmetleri veriyoruz. Dağdibi’nde Akkoçların yaptırdığı hastane binasın yerini yoğun bakım ünitesi olarak yaptıralım.

►YENİ MEYDAN: Adapazarı Belediyesi önündeki binanın il bazında düzenlenerek meydan ya da nefes alacak alanların yapılması doğru olacağını düşünüyorum. Şehrin bir fuar alanına ihtiyacı var eski halin bulunduğu 30 dönümlük burası neden fuar alnı olarak düşünülmüyor?

►YAZLIK KAVŞAĞI: Ulaşım planında basit çözümlerle işi geçiştiriyoruz. Karaman yolu üzerindeki Yazlık Kavşağı dört yol olarak başladı, 14 yol olarak devam etti. Yukardan bakarsanız Meksika Körfezindeki kasırgaları andırıyor. Buranın böyle olması bizim için kavga sebebi… Buranın ortadan kaldırılması beklentimizdir.

RAYLI SİSTEM

Hafif raylı siteminde meclis gündemine gelmesi icap eder diye düşünüyorum. Üniversite kentiyiz, ikinci üniversite kuruldu. Öğrenci sayımız artacak. Ulaşımın bir dert olmaktan çıkarılması için hafif raylı sitemin hayata geçmesi gerekir. Yeni çalışma döneminde plana dahil edilmesini talep ediyorum. Tren seferleri başladı ama seferler azaltıldı. Seferlerin artırılması gerekir, belediye bununla ilgili girişimlerde bulanmalı.

MHP’DEN HİNTKENEVİRİ İSTEMİ

Şaban Koludra gibi Yazlık kavşağı ile ilgili eleştirilerde bulunan MHP meclis üyesi Erbay Kocatürk de,  Taraklı’da hintkeneviri ekimi yapılmasının, bölge kalkınması için uygun olacağını söyledi.

Kocatürk, mezarlıklara haftada bir gün ücretsiz otobüs kaldırılmasını da önerdi.

Editör: TE Bilişim