DEPREM BURDUR’UN İLÇE VE KÖYLERİNDE KÜÇÜK ÇAPLI HASARLAR YARATTI.

GÜNDEM 21.03.2019 - 09:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4413+ kez okundu.
 

DEPREM BURDUR’UN İLÇE VE KÖYLERİNDE KÜÇÜK ÇAPLI HASARLAR YARATTI.

Merkez üssü Denizli İli Acıpayam İlçesi Yeniköy de saat 09.34’meydana gelen 5.5 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Deprem İlimizde de hissedilmiştir.
Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada: merkez üssü Denizli İli Acıpayam İlçesi Yeni köy olan deprem Burdur ili merkez ve ilçeleri ile köylerinde de hissedilmiş, bilhassa merkez üssü civarında olan İlce ve köylerimiz de önemsiz hasarlara yol açmıştır: Valiliğimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, öncelikle depremin merkez üssü olan Acıpayam İlçesine yakın olan İlçelerimize ön hasar tespitinde bulunmaları amacıyla 2 ekip halinde görevlendirilmiştir. AFAD Ekiplerimiz Yeşilova İlçesinde Merkez, Horoz, Güney ve Karaköy’de, Gölhisar İlçesinde Yusufça Beldesi ve Çamköy’de, Tefenni İlçesinde Belkaya Köyü’nde, Karamanlı İlçesinde Kılavuzlar Köyü’nde, Çavdır İlçesinde Büyükalan, Küçükalan ve Kayacık Köylerinde sahada inceleme yapmıştır. İncelemeler ve muhtarlarla yapılan görüşmeler sonucunda ilçelerimizde herhangi bir büyük hasarın olmadığı, bazı köylerde baca yıkılması/duvar-merdiven çatlakları gibi kısmi maddi hasarların olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan incelemeler doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde 3 grup halinde görevlendirilen hasar tespit ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda; Karamanlı İlçemiz Kılavuzlar Köyü’nde 1 binanın az hasarlı, 1 binanın orta hasarlı, Gölhisar İlçemiz Yusufça Beldesi’nde boş durumda olan 1 binanın az hasarlı, Çamköy’de 1 binanın orta hasarlı, 2 binanın az hasarlı, Yeşilova İlçemiz Karaköy’de 1 binanın orta hasarlı, 4 binanın az hasarlı, Güney Köyü’nde 1 binanın az hasarlı, Horoz Köyü’nde 1 binanın az hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan tespit çalışmalarında İlimizde 10 binada az, 3 binada ise orta derecede olmak üzere toplam 13 binada hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Yaşanan deprem ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezine vaka ihbarı gelmemiş olup, Valiliğimiz tarafından süreç yakından takip edilmektedir  
Merkez üssü Denizli İli Acıpayam İlçesi Yeniköy de saat 09.34’meydana gelen 5.5 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Deprem İlimizde de hissedilmiştir.

Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada: merkez üssü Denizli İli Acıpayam İlçesi Yeni köy olan deprem Burdur ili merkez ve ilçeleri ile köylerinde de hissedilmiş, bilhassa merkez üssü civarında olan İlce ve köylerimiz de önemsiz hasarlara yol açmıştır: Valiliğimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, öncelikle depremin merkez üssü olan Acıpayam İlçesine yakın olan İlçelerimize ön hasar tespitinde bulunmaları amacıyla 2 ekip halinde görevlendirilmiştir.

AFAD Ekiplerimiz Yeşilova İlçesinde Merkez, Horoz, Güney ve Karaköy’de, Gölhisar İlçesinde Yusufça Beldesi ve Çamköy’de, Tefenni İlçesinde Belkaya Köyü’nde, Karamanlı İlçesinde Kılavuzlar Köyü’nde, Çavdır İlçesinde Büyükalan, Küçükalan ve Kayacık Köylerinde sahada inceleme yapmıştır.

İncelemeler ve muhtarlarla yapılan görüşmeler sonucunda ilçelerimizde herhangi bir büyük hasarın olmadığı, bazı köylerde baca yıkılması/duvar-merdiven çatlakları gibi kısmi maddi hasarların olduğu gözlemlenmiştir.

Yapılan incelemeler doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde 3 grup halinde görevlendirilen hasar tespit ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda;

Karamanlı İlçemiz Kılavuzlar Köyü’nde 1 binanın az hasarlı, 1 binanın orta hasarlı, Gölhisar İlçemiz Yusufça Beldesi’nde boş durumda olan 1 binanın az hasarlı, Çamköy’de 1 binanın orta hasarlı, 2 binanın az hasarlı, Yeşilova İlçemiz Karaköy’de 1 binanın orta hasarlı, 4 binanın az hasarlı, Güney Köyü’nde 1 binanın az hasarlı, Horoz Köyü’nde 1 binanın az hasarlı olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan tespit çalışmalarında İlimizde 10 binada az, 3 binada ise orta derecede olmak üzere toplam 13 binada hasar meydana geldiği tespit edilmiştir.

Yaşanan deprem ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezine vaka ihbarı gelmemiş olup, Valiliğimiz tarafından süreç yakından takip edilmektedir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.