REKLAMI GEÇ

İŞTE BEDELİ 10 530 396 TL

İŞTE BEDELİ 10 530 396 TL

MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Garip Denizlispor Koleji’nin satış bedelini böyle açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 16:23

Akil Abdülkadir Uslu’nun sattığını duyurduğu Denizlispor Koleji’nin peşine düşen Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, tapudan satışın kaydını çıkardı.  Garip satışın 10 milyon 530 bin liradan yapıldığını açıkladı, “Daha uygun bir bedelle satılamaz mıydı?” diye sordu.

Yeşil siyahlı kulübün sahip olduğu tek taşınmaz olan Denizlispor Koleji’nin bulunduğu alandaki yapılaşma birkaç ay önce E2 statüsüne kavuşturulmuştu. Eğitim bölgesinden konut ve ticari alana dönüştürülen yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik alana  sınırsız kat yüksekliği hakkı tanınmıştı.

Bunun üzerine Denizli İdare Mahkemesi’ne başvuran Garip bölgedeki diğer mülk sahiplerine haksızlık yapıldığını, sadece o alana özel düzenleme gerçekleştiğini belirterek ‘Yürütmenin Durdurulması’ yönünde dava açmıştı. Garip’in açtığı bu davada mahkeme heyeti keşif talebini değerlendirdi ve şu sıralar Doğa Koleji tarafından kullanılan alanda 23 Haziran günü keşif yapılmasını kararlaştırdı.

USLU SATIŞI AÇIKLAMIŞTI
Denizlispor Yönetim Kurulu’nun kolejin satış yetkisini kısa süre önce Akil Adamlar Heyeti’ne devrettiği belirtilirken Akil Heyet adına Abdülkadir Uslu bir açıklama yaparak işadamı İsmail Uğurlu’ya satışın gerçekleştiğini duyurmuştu. Uslu’nun bu duyurusunun ardından MHP’li Garip mülkün tapu kaydını çıkardığını ve ucuza satıldığını söyleyerek, “Daha önce buraya talip olan işadamları çıkmıştı. Onlar da benzer bir fiyat vermişlerdi. Neden zamanında satılmadığı sorulmalıdır” dedi. Garip ayrıca; “Henüz bu alan ile ilgili olarak mahkeme devam ediyor. İdare Mahkemesi satış konusunda yürütmeyi durdurma kararı verirse ne olacak” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..