banner249

Denizli’nin içme suyu karmaşası

Denizli’nin içme suyu sorunuyla ile ilgili yetkililerin iki farklı açıklaması kamuoyunun kafasını karıştırdı."Denizli ve Civar Yerleşimler İçme Suyu Projesi” hakkında yazılı açıklama yapan DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta“ Denizli 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yaşamayacak” dedi. Ancak 3 Mart 2017 Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni’nde aynı proje hakkında bilgi veren  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Denizli’nin 2070 yılına kadar içme suyu sorunun olmayacağını ifade etmişti. Verilen iki tarih karmaşaya neden oldu.

Denizli’nin içme suyu karmaşası
banner240

Denizli’nin içme suyu sorunu ile ilgili karmaşaya neden olan iki açıklama şöyle;

“Denizli 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yok”

 “Denizli ve Civar Yerleşimler İçmesuyu Projesi” çalışmaları hakkında bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje tamamlandığında 575bin kişiye hizmet verecek. Aydınlar Akbaş Barajı ve Honaz Pınarbaşı kaynaklarından yıllık 28,13 milyon m3 içmesuyu sağlayarak, Denizli şehir merkezi ve çevre yerleşimlerinin 2050 yılına kadar içme kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçları karşılayacak. Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız  Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürü Murat Acu'ya, şükranlarımı sunuyor emeği geçen DSİ ve firma personellerine teşekkür ediyorum.”

“2070 yılına kadar Denizli’de içme suyu sorunu yok”

Denizli’de 3 Mart 2017 katıldığı Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni’nde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akbaş Barajını 15 Temmuz 2018’de bitiriyoruz. 2070 yılına kadar Denizli’de içme suyu sorunu yaşanmayacak. Bu proje kapsamında 35 tane baraj ve gölet, 80 sulama tesisi, 94 dere ıslahı, 10 bal ormanı diğer tesisler yapacağız. 11 milyar TL’lik yatırımı Denizli’ye hükümet olarak getirdik. 3 milyarlık bölümü ile yatırımda birincilik Orman ve Su İşleri Bakanlığına aittir. Orman köylülerimize hayvancılık ve gelir getirici ağaç alanında destek veriyoruz."

Raziye Sarı

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 16:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER