REKLAMI GEÇ

Denizlili marka dünyada bir ilke imza attı

Denizlili marka dünyada bir ilke imza attı

23. İzmir Marble’da mermer üreticileri kadar Denizli’nin başta mermer sektörüne olmak üzere makine üreticileri de yerini aldı. Firmalardan en çok dikkat çekeni ise dünyanın en hızlı plaka cilalama makinesi GANG SEW’i yapan Zimek Makine idi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2017 Salı, 15:51

İzmir’da 23.sü gerçekleştirilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na yönelik detay haberlerimiz sürüyor. Fuarda Denizlili çok sayıda mermer firması kadar kentimizin makine firmaları da boy gösterdi. Bu firmalar arasından şüphesiz en dikkat çekeni ise yeni icatlarıyla olay yaratan Zimek Makine oldu. Zimek mermer plaka cilalaması için ürettiği Gang Sew isimli makinesiyle fuarın en gözde makine şirketi oldu. Keza makine dünyanın alanındaki en hızlı makinesi olma özelliğine sahip.

EZBERLERİ BOZDU
Zimek ekiplerince yapılan yeni plaka mermer cilalama makinesi Gang Sew, dakikada 45 metre cilalama yapan muadillerine ciddi bir fark atarak 70 metre/dakikalık bir hıza ulaştı. 16 kafalı cilalama makinası bu yönüyle fuara damgasını vurdu. Aynı zamanda MAKSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, 3 yıllık bir çalışmanın ardından ortaya çıkan Gang Sew ile Türkiye ve Denizli’yi dünya pazarında birinci sıraya taşımaktan ötürü mutlu olduklarını dile getirdi.

DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR
Oğlu Hüseyin Sarı’nın da firmada ikinci kuşak olarak yetiştiği Zimek Makine’nin sahibi Başkan Mehmet Sarı, Türk makine sektörünün özellikle bazı alanlarda dünya devleriyle yarıştığının altını çizerken, bu yarışta firmalarının da olması için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi. Doğaltaş ve mermer makineleri üretiminde öncü olan İtalya gibi bir devle artık kafa kafaya yarışır konumda olduklarını belirten Sarı, son ürünleriyle bu devi geride bırakır adım attıklarını vurguladı.

DIŞA BAĞIMLI DEĞİLİZ
16 ülkeye ihracat gerçekleştiren Zimek başta olmak üzere Türk makine üreticilerinin çok önemli bir özelliğine de vurgu yapan Mehmet Sarı, “Dışa bağımlı olmayan bir sektörüz. Bu nedenle sektörümüzün gelişmesi daha büyük katma değerler üretmesi çok önemli” diye konuştu.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN
www.zimek.com.tr
Telefon & Email (+90) 258 814 53 17
info@zimek.com.tr
Ankara Asfaltı Üzeri 20.Km
Kocabaş DENİZLİ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı