30 Mart 2020 13:43 Güncelleme: 30 Mart 2020 16:19

Denizli’de taşeron karayolları işçileri 3 aydır ücretlerini alamıyor

Denizli’de karayollarında çalışan taşeron işçiler 3 aydır ücretlerinin ödenmediğini ifade ederek, sırf işsiz kalmamak için çalışmaya devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli’de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 27. Şube Şefliğine bağlı taşeron bir şirkette çalışan yaklaşık 50 işçi ocak ayından bu yana ücret alamıyor. 27 Ocak'ta ğcretlerinin ödenmesi için eylem yapan işçilere 2019 yılından kalan ücretleri ödenmiş, kalan haklarının ise ödeneceği süzü verilmişti. Ancak geçen süreçte şirket herhangi bir adım atmadı. İşçilerin koronavirüs tedbirleri kapsamında kullandıkları izinler ise ya mesailerinden kesiliyor ya da ücretlerinden.

Ücret taleplerinin, firmanın devlet kurumlarından tahsilat yapılmadığı gerekçesi ile dikkate alınmadığını belirten işçiler, aileleri ile yokluğa terk edildiklerini söyledi. 2020'de hiç ücret almadıklarını ve yaşadıkları maddi sıkıntılar yüzünden zor durumda olduklarını söyleyen işçiler, durumu Karayolları Genel Müdürlüğüne kadar ilettiklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirtti.

“İŞSİZ KALMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sokağa çıkmama çağrısı yapılan günlerde yol yapım, bakım ve temizliği için çalışan işçilerin bir diğer iddiası da izinlerinin hakedişlerinden kesilmesi. Koronavirüs nedeni ile işe gitmedikleri zaman verilen izinlerin mesaiden düşüldüğünü söyleyen işçiler, fazla mesaisi olmayanların izinlerinin ise yıllık izinden düşüldüğünü söyledi. İşçiler, herkesin eve kapandığı bir dönemde işsiz kalmamak için ücretleri ödenmese bile çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. ücretlerinin bir an önce ödenmesini talep eden işçiler, koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanılan izinler nedeni ile de kesinti yapılmamasını istediklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

27 Ocak 2020 sabahı Karayolları 27. Şube Şefliğine bağlı taşeron bir firmada çalışan yaklaşık 50 işçi iş bırakma eylemi yaparak maaşlarını istemişlerdi. 3 aydır ödenmeyen maaşlarını isteyen işçiler zor yaşam şartlarında olduklarını, yemeği bile veresiye yazdırdıklarını belirterek maaşlarını istemişlerdi. Yapılan eylemler ve yapılan haberlerin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş sendikası harekete geçerek örgütlü olmamasına rağmen işçiler adına firma yetkilileri ile görüşmüştü. Yol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Coşkun İz ve sendika yetkilileri Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüşme sağlayarak müteahhit firmanın emekçilerin haklarını vermesini sağlamıştı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam