banner249

Denizli’de ‘Kınık Obası’ kuruldu

Türk Boylarının Kınık’tan gelen kolunu anmak ve öğrencilere tanıtmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu’nun düzenlediği ‘Kınık Obası’ etkinliği öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Rektörlük Binası önünde kurulan oba çadırlarında Türk ve Türkî Cumhuriyetlere ait kültürel giysiler ve eşyalar tanıtıldı.

Denizli’de ‘Kınık Obası’ kuruldu
banner240

Pamukkale Üniversitesi Tarih Topluluğu Başkanı Burhan Ocak, “Öncelikli amacımız kültürümüzü tanıtmak ve tarihimizi yaşatmaktır. Denizli Yörükleri Derneği ile gerçekleştirdiğimiz ‘Kınık Obası’ adlı etkinlik ile unutulmaya yüz tutmuş ortak özelliklerimizi tüm herkese hatırlatmak istedik” dedi. Kampüsün yerleşke adı Kınıklı olduğu için Kınık Obası’nı yerinde hatırlamak ve tanıtmak istediklerini belirten Ocak, “Ayrıca Türk dünyasından Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi farklı coğrafyalardan gelen öğrenci arkadaşlarımız da ortağı olduğumuz Türk kültürü vasıtasıyla bağ kurabilmek adına katkıda bulunmak üzere etkinliğimizde Türk kardeşlerimize de yer verdik” diye konuştu.

27-28 Nisan tarihlerinde Rektörlük binası önünde yapılan etkinlikte, Osmanlı Mehteran Gösterisi, Türk Mücadele Sanatı Gösterisi, yöresel halk oyunu gösterileri ve konser etkinlikleri yapıldı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER