REKLAMI GEÇ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Denizli’de

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Denizli’de

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de miting yaptı. Özay Gönlüm Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen CHP Lideri, asgari ücret, çiftçiye ucuz mazot, emeklilere iki maaş ikramiye vaatlerini yineledi, 7 Haziran’da destek istedi. “Bu düzeni bitireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, 7 haziran sonrası için Ecevit’in düzenini vaat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 19:06

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli mitingine 2 saat gecikmeyle başladı. Kılıçdaroğlu, Özay Gönlüm Meydanı’nda toplanan kalabalık tarafından “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılandı. 

“İktidarın Yolu Denizli’den geçiyor” diyerek konuşmasına başlayan CHP Lideri, 7 Haziran’ın Türkiye için yeni bir başlangıç olacağını belirterek, “Bunu birlikte yapacağız. Eski kavgaları bir kenara bırakıp, çocuklarımızın geleceği için, ülkemiz için yeni bir sayfa açacağız. Bu sayfa Merkez Türkiye” dedi.

“HARAMİLERİN İKTİDARINI İNDİRECEĞİZ”
AK Parti iktidarını yolsuzluk iddiaları üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’de refahı tabana yayacaklarını belirterek, “Onlar ceplerini doldurdular. Benim derdim millet. 17 milyon yoksulumuz var. Hiç akıllarına geliyor mu? Hiç işsizliği nasıl çözeceğiz, çiftçinin sıkıntılarını nasıl çözeceğiz diye düşünüyorlar mı. Bizim Merkez Türkiye projemiz bunların kimyasını bozdu. Şimdi sıra 7 Haziran’a sıra geldi. Hep beraber sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını indireceğiz” dedi.

“HİÇ FABRİKA YAPTINIZ MI?” 
İktidar partisinin yol ve köprü yapmakla övündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “13 yıldır iktidarlar. ‘Yol yaptık, köprü yaptık’ diyorlar. Her iktidar bunu yapar. Hiç fabrika yaptınız mı? Bol bol hapishane ve icra dairesi yapıyorlar. Davutoğlu, Erdoğan’a çalışır, ben halka çalışırım, halk için çalışırım. Yine 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Benim köşeyi dönme gibi bir düşüncem yoktur. Ben halk için çalışırım. Halk için çalışmak hak için çalışmaktır. Yıllar yılı bizim en temiz duygularımızı sömürdüler. İnançlarımızla, kimliğimizle, yaşam tarzımızla oynadılar. Buradan sesleniyorum. Herkes duysun. CHP iktidarında hiç kimsenin inancıyla yaşam tarzıyla siyaset yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Benim derdim bu ülkede yoksulluk, işsizlik olmasın. Benim derdim 2 milyon Suriyeliyi Ortadoğu’da barışı sağladıktan sonra kendi ülkesine göndermek. Benim derdim 6 milyon 250 bin işsize iş bulmak. Ben sizin için mücadele ediyorum” diye konuştu.

“TORPİLİ KALDIRACAĞIM”
Kamu kurumlarındaki kadrolaşma ve torpil iddiaları üzerinden iktidara eleştirilerin sürdüren CHP Lİderi, “77 milyon yurttaşım duyuyor musun? Ankara’da oturan beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden devlet memuru oluyorlar. Vicdanınız buna izin veriyor mu? Gelin de buna isyan etmeyin. Benim çocuğum sınava girecek, terleyecek, onun çocuğu dayısı var diye devlet memuru olacak. Bu düzeni yıkacağım, değiştireceğim.  Eğer bu tabloya rağmen gidip AKP’ye oy vereceğim diyorsanız söyleyecek sözüm yok. Ben size adalet vaat ediyorum, temiz siyaset vaat ediyorum. Torpili kaldıracağım, bunu vaat ediyorum” dedi.

ÇİFTÇİYE UCUZ MAZOT
Denizli’nin aynı zamanda tarım kenti olduğuna da vurgu yapa Kılıçdaroğlu, “Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Sana dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alanı çiftçi zarar ettiği için ekemiyor. Ben üreten insanın yanındayım. Üreten kazanan alın teri döken insanın yanındayım. Çiftçi kardeşim. Sana Kılıçdaroğlu, sözü… Mazotu sana 1,5 liradan vereceğim. Başbakan olduğumun ertesi günü don dolayısıyla yaşadığınız zararın tamamını karşılayacağım. Çünkü ben sizin yanınızdayım. hortumcudan, malı götürenden yana değilim.  ‘Çiftçiye mazotu 1,5 liraya vereceğim’ dedim, koro halinde itiraz ettiler. “Kaynağı nereden bulacaksın?” dediler. Mazotun kar dahil vergisi 1 lira 21 kuruş. Çiftçiye 1,5 liradan verirsek zarar etmeyeceğiz. çiftçi kardeşim! Sana mazotu 1,5 liraya veremeyeceğini söyleyenlere, ‘Kendi çocuklarının gemilerine yatlarına nasıl 1 lira 21 kuruşa veriyorsun’ diye sor” dedi.

EMEKLİYE İKRAMİYE
Kılıçdaroğlu, emekliye çift maaş ikramiye sözünü de yineledi. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin emekliye vefa borcu vardır. Bu ülke bu duruma geldiyse onlar çalışıp ürettikleri için oldu. Şimdi emekli torunundan kaçar hale geldi. Emekliye hakkını vereceğim. Kurban ve Ramazan Bayramında birer maaş ikramiyeyi vereceğim. Şimdi ‘Kılıçdaroğlu sadece iki bayramda ikramiye verecek, sonra vermeyecek’ diyorlar. Yalan söylüyorlar. Türkiye duysun,  milletvekili emeklileri hariç,  bütün emekliler, dul ve yetimler, ve gaziler, her yıl her zaman bayramlarda iki maaş ikramiye alacak. Herkes böyle duysun. Taşeron işçiliği bitireceğim. Devlet taşeron çalıştırmaz. 800 bin taşeron işçiye söz. Hiçbir ayrım yapmadan hepsini alacağım. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamam. Sözüm sözdür. Dedim ki, asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Kıyameti koparıyorlar. Kendileri köşeyi döndüler. O kadar ileri gittiler ki klozeti bile altın kaplama yaptırıyorlar. Çünkü onların anlayışı farklı. 3 milyonluk makam otomobillerine artık çerez parası diyorlar. Artık uyan kardeşim. Neler yapıyorlar, neleri götürüyorlar” diye konuştu. 

“ALTIN KAPLAMALI KLOZET” ELEŞTİRİSİ
Asgari ücretin 1500 liraya çıkarılacağı vaadine iktidarın yaklaşımını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Şimdi itiraf dönemi başladı. Bunlardan bir bey, “İşçiye asgari ücreti 1500 lira yapmak işçiye zulümdür” diyor. Bu beyler ayda 14 bin lira alıyorlar. Böyle bir adalet, böyle bir düzen, böyle bir inanç olabilir mi? Sen şimdi 7 Haziran’da sandığa gittiğinde onlara onlara göster. Senin hakkını savunan CHP’ye oyunu ver.  Altın kaplamalı klozet yaptıracağına, 1100 odalı saray yaptıracağına bu ülkedeki 17 milyon yoksulu görmüyor musun? 

anons

ECEVİT’İN DÜZENİNİ VAAT ETTİ
CHP iktidarında Bülent Ecevit’in düzenini vaat eden kılıçdaroğlu, “Yeni bir düzen başlatacağız. Ecevit’in düzeni. O’nun dediği gibi ‘Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen’ olacak.  Bu ülkedeki sorunları çözmeye hazır tek bir parti var. O parti Atatürk’ün, Kuvayı Milliye’nin partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.  13 yıldır 17 milyon yoksul yarattılar. O Ankara’da oturan beyler acaba ayda 1000 liraya geçinebilirler mi? Halktan koptular. Milyarlık arabaları artık çerez olarak görüyorlar. Hiçbir projemize itiraz edemiyorlar. Sadece Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapacak? diyorlar. Kılıçdaroğlu Başbakan olduğunda sabahın altısında oğluna telefon açıp ‘Oğlum paraları sıfırla’ demeyecektir. Benim bakanlarım birilerinin önünde yatmayacaktır. Çünkü aldığım terbiye sizin terbiyeniz, inancım sizin inancınız. Ben kendime de, partime de, halkıma da güveniyorum’ diye konuştu.

BELDE BELEDİYELERİ İÇİN REFERANDUM SÖZÜ
Büyükşehir ile birlikte belde belediyelerinin kapatılmasını da eleştiren CHP Lİderi, “Bütün belde belediyelerine kapattılar. Ben Başbakan olduğumda oraya sandığı koyacağım. Halka soracağım. İstiyorlarsa kapatılan belediyeleri yeniden açacağım” dedi. 

“BANA 4 YIL YETER”
Alanda toplanan kalabalıktan mutlaka sandığa gitmeleri ve daha önce CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi 7 Haziran’da hepiniz sandığa gideceksiniz. Sandığa giderken CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz. Ben Türkiye’yi şaha kaldırmak için 4 yıl istiyorum. Bana 13 yıl değil, 4 yıl yeter. Yoksulluğu bitireceğim.  7 kardeşten üniversiteye giden tek kişi benim. devletin önemli kademelerinde görev aldım. Bunu Cumhuriyete ve Mustafa Kemal’e borçluyum. Böyle bir aileden geliyorum. Bir evde tencere kaynamıyor, yoksulluk varsa bunu en iyi anneler anlar. ben yoksulluğun, işsizliğin ne olduğunu çok iyi biliyorum. O Ankara’da oturan beyler, Samsun’da açlıktan ölen Kübra’yı hatırmayorlar ama ben unutmadım. Ben bu ülkede yoksulluğu bitireceğim. Sözüm sözdür. Her yoksul ailede anneye en az 720 lira vereceğiz. Gidecek, parayı çekecek çoluk çocuğunun ihtiyacını karşılayacak. Sen Ankara’daki beylere inanma, Sen senin gibi yaşayan bir lidere, yoksulluğu bilen bir lidere Mustafa Kemal’in partisine güven. 4 yıl için altı okun böğrüne mührümüzü basalım, yaşanacak bir Türkiye’yi hep beraber kuralım. Ben de size söz veriyorum. Sizin için çalışacağım, emek vereceğim, alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

ic

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’nin Denizli milletvekili adayları sahneye davet edildi. Kılıçdaroğlu adaylarla birlikte alandaki kalabalığı selamladıktan sonra Denizli’den ayrıldı. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı