banner249

Denizli’de bir ilk gerçekleşiyor

Denizli’de bu yıl 6-9 Nisan tarihleri arasında ilk kez “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Bu kapsamda katılımcılar yaklaşık 75 km yol yürüyecek. Çal-Bahadınlar Mahallesinden başlayıp Apollon Lairbenos tapınağını görülerek devam edecek yürüyüş son gün Gözler-Güney Şelalesi rotası yürünerek son bulacağı belirtildi.

Denizli’de bir ilk gerçekleşiyor
banner240

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylanan etkinlikle ilgili bilgi veren  Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü Koordinatörü Ali Yollu, “6-9 Nisan tarihleri arasında ilk kez gerçekleştireceğiz. Denizli’den 80 ve şehir dışından 320 kişilik kontenjan belirlenmesine rağmen beklenenin çok üzerinde bir talep aldık. Kesin katılımcı listesi 27 Mart’ta belirlenecek.

Yaklaşık 75 km yol yürünecek. Etkinliğe 8-9 Nisan tarihlerinde 2 günlük ve 9 Nisan da günlük katılabilirler. Günübirlik katılan tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaklar. İlk gün Çal-Bahadınlar Mahallesinden başlayıp Apollon Lairbenos tapınağını görülerek devam edecek yürüyüş son gün Gözler-Güney Şelalesi rotası yürünerek sonlanacak” dedi.

Koordinatör Yollu, “Bu organizasyonda karşılıksız destekleriyle doğa sporu yapanlara katkıda bulunan ve dolayısıyla bölgelerinin tanınmasına yaptıkları katkıları için Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a teşekkür ediyorum. Bu çalışma ile Denizli’nin turizm lokomotifine bir vagon daha eklediğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER