Denizli'de Gaziler Günü Kutlandı

Denizli'de Gaziler Günü Kutlandı

Denizli’de 19 Eylül Gaziler Günü Coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik”unvanının verildiği  19 Eylül Gaziler Günü’nün 98. yıldönümü Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Denizli protokolü ve Gaziler ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından Gaziler Günü dolayısıyla şiirler okundu.

Valimiz Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri buradaki törenin ardından, Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek Gazi ve Gazi yakınlarının gününü kutladı.

Yine Hep Birlikteyiz

Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte konuşan Valimiz Hasan Karahan; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanının verilişinin yıl dönümü ve aynı zamanda Gaziler Günü olarak kutladığımız bir gündeyiz. Yine büyük bir coşku ve ilgiyle hep birlikteyiz. Denizli’miz bu konularda büyük bir iş birliği ve birliktelik sergiliyor. Özellikle bunun için de Denizlili hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Gazilerimiz gerçekten eli öpülesi, fedakâr, gururlu ve vakar sahibi büyüklerimiz. Tabi ki sorunları var, insan yaşadıkça sorunların olmaması mümkün değil, hayat bir mücadeledir. Bizlerin yani yerel yönetim ve Valilik aracılığıyla çözülebilecek sorunları mutlaka çözeriz. Bunun dışındaki sorunları da devlet yetkililerimize iletiriz. Mühim olan birlik ve beraberlik içinde olmamız, bir sıkıntımız olduğunda hep birlikte paylaşmamız. Bunu güzel bir şekilde Denizli de sağlıyoruz. Bunun içinde sizlere teşekkür ediyoruz. Tekrar 19 Eylül Gaziler Gününüz kutlu olsun. Gazilerimizden hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum, yakınlarına kolaylıklar diliyorum. Şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyor,  şehit yakınlarımıza da bir kez daha başsağlığı diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz bozulmasın hepinize saygılar sunuyorum:” dedi.

Muharip Gaziler Derneğindeki etkinlikte ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösteri sundu. Protokol üyeleri son olarak Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.