MENÜ

Denizli ve Selçuk

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Marca gazetesi yazarı Isaac Suarez, dün Fanatik için yaptığı analizde maçın küçük bir senaryosunu yazmış gibiydi: “Galatasaray sadece birkaç gol fırsatı bulacak.” Bu yorumu ona yaptıran şey, Simeone ile Atletico’nun kazandığı karakterdi. Yıllar sonra La Liga şampiyonluğuna yürürken yaptıkları en önemli şey rakip kim olursa olsun kaleleri önünde ördükleri duvardı. Barcelona ile Nou Camp’ta oynadıkları son hafta maçında attıkları gol şampiyon yapmamıştı onları. Katalanlar’a sadece tek gol şansı (1-1) tanımışlardı. Şifre o goldü!

Her takım için...

Böylesi bir yapı, takım olarak büyümelerini sağlarken Filipe Luis gibi kahramanlar çıkarmalarını da sağladı. Chelsea’de forma yüzü göremeyen Filipe Luis’in İspanya’ya döner dönmez bıraktığı yerden başlaması ya da Diego Costa sonrası Griezmann’ın neredeyse aynı sayıda gol atması da yapının sağlamlığıyla ilgili.

Böylesi bir sistem takımı karşısında bu statta mücadele etmek taşları tamamen yerinden oynamış Galatasaray için değil elbette her takım için zor olabilir. Gel gör ki Taffarel’in ekibinin (beyan esastır) bu kadar silik kalışı Galatasaray’ın bir futbol aklına sahip olamaması ile ilgili.

O bir dakika!

Başta bahsettiğimiz ‘sadece birkaç’ pozisyondan olan Sneijder’in vuruşundaki isabetsizliğe cezanın kesilmesi sadece 1 dakika sürdü. O bir dakika 90 dakikanın da özeti gibiydi. Galatasaray’ın dün geceki defolarından en önemlisi o 1 dakikaydı. Çok daha fazlasından da bahsetmek mümkün. Bizim gördüklerimizden fazlasını Mustafa Denizli’nin de gördüğüne şüphe yok. Ancak yarınlar için Galatasaraylılar’ın umutlu olmasını sağlayacak çok önemli unsurlar. Elbette dün geceyi bir kenara bırakarak.

En önemlisi; şu anki seviyesiyle adam eksiltme ve isabetli pas yüzdesinde Bayern Münih ve hatta Barcelona’ya kafa tutabilecek bir takıma kaybetti Galatasaray.
Daha önemlisi dün akşam hiç sahip olamadığı o futbol aklıyla bugünden itibaren yola devam edecek. Hem saha içinde hem de kulübede.
Selçuk İnan ve Mustafa Denizli’nin varlığı çok şeyi değiştirebilir. Galatasaray’ı bir de bu ikiliyle görmek lazım.

YORUM YAZ