banner249

“Denizli tekstili çıkmaza girdi, birçok firma kapanabilir”

Denizli’de “Türk Tekstilinin Dünyadaki Yeri ve Gelişimi” adlı konferansta konuşan Kemal Sarıkaya,” Şu anda tekstilin zor bir süreçten geçtiğini, eskiden sattıklarının onda birini zor satıyoruz. Pakistan ile Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması ile pek çok firmanın kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağını, özellikle Denizli’nin bundan çok kötü etkileneceğini söyledi”

“Denizli tekstili çıkmaza girdi, birçok firma kapanabilir”
banner240

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü, konferans vermesi için Kaynak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Sarıkaya’yı konuk etti.Denizli’deki tekstilin Türkiye’de önemli bir yerde olduğunu belirten Sarıkaya, bu iyi durumun sadece ev tekstilini kapsadığını, tekstilin diğer dallarında bu kadar iyi olmadıklarını söyledi. Bunda en büyük eksikliğin insan olduğunu, insana yönelik yeterli eğitimin verilmediğini ifade eden Sarıkaya, “Şirketler olarak insana yatırım yapmıyoruz, bu şirketlere maliyetli geliyor. Buldan Meslek Yüksekokulu ve benzeri okulların ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere Denizli firmaları olarak ihtiyacımız var. Denizli’de ara elaman eksikliği maksimum düzeyde. Ancak siz firmalara, firmalar da size uzak kalıyor. Okuldan mezun olan arkadaşlarım hemen en iyi yerlerde olmak istiyor. Kimse en alttan başlayarak, işin mutfağından tepelere yükselmek için sabretmek istemiyor” dedi.

Sarıkaya,Türkiye’de yerli sermayeli tekstil markasının bulunmadığını, önde gelen pek çok firmanın, dünyaca ünlü bazı markalara fason üretim yaptığını söyledi.

 Markalaşmak için üretimin bırakılması gerektiğini, üretim ile markalaşmanın bir arada olamayacağını, ülkedeki firmaların kısa sürede çok fazla kazanmak için uzun bir süreci olan ve pahalı olan markalaşma yerine üretimi tercih ettiğini belirtti. Şu anda tekstilin zor bir süreçten geçtiğini, eskiden sattıklarının onda birini zor sattıklarını ifade eden Sarıkaya, Pakistan ile imza aşamasında olunduğu, Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması ile pek çok firmanın kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağını, özellikle Denizli’nin bundan çok kötü etkileneceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 13:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER