banner249

Denizli Sınav Kurumları’ndan aşure hayrı

2002 yılından beri Denizli’de eğitim alanında hizmet veren Sınav Eğitim Kurumları tarafından mübarek Muharrem Ayı nedeniyle aşure hayrı düzenlendi.

Denizli Sınav Kurumları’ndan aşure hayrı
banner240

Okul bahçesinde düzenlenen aşure hayrına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Tosun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı hayır etkinliğinde konuşan Kaymakam Görücü; “Aşure ayındayız. Dolayısıyla her yerde bu tür etkinlikler yapılıyor. Bugünde okulumuzun yapmış olduğu aşure hayrı etkinliğindeyiz. Çocuklara aşure geleneğini öğretmek ve velilerle bir araya gelerek kaynaşma noktasında önemli bir etkinlik oluşturdukları için kurum yetkililerimizi tebrik ediyorum” dedi.

HER ŞEY AKADEMİK BAŞARI DEĞİLDİR
Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Tosun ise etkinliğe dair şunları aktardı: “Her şeyin akademik anlamda olmayacağını hem öğrencilerimize hem de velilerimize göstermek adına bu etkinliği düzenledik. Her şey okul ve sınav başarısı değildir. Aşurenin, paylaşmanın, kardeşliğin, sevginin önemini vurgulamak adına güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Çocuklarımızı sosyal anlamda da yetiştirmek istiyoruz.”

AŞURE AZDAN ÇOĞU NASIL VAR EDECEĞİMİZİN SİMGESİDİR
Aşurenin kültürel değerlerimiz arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hasan Eviş; “Aşure azdan çoğu nasıl var edeceğimizin simgesidir. Çocuklarımıza değerler eğitimi kapsamında öncelikle bunu aşılamak istiyoruz. Bunu da aşure geleneğiyle somutlaştırdık. 2017-2018 eğitim- öğretim yılının ilk haftalarında olmamız nedeniyle de velilerimizle de bir araya gelebileceğimiz, velilerimizin birbirleriyle ve öğretmenlerle kaynaşabileceği güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER