REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

28 Eylül 2015 Pazartesi

Denizli milletvekili adayları belli oldu. CHP ve MHP’de seçilebilecek sıradaki adaylar yerini korurken; AK Parti’de ilk ve beş ile altıncı sıralar hariç, diğer sıralamalardaki isimler ; yerlerini yenilere bıraktı.

Bir şehirde milletvekili adayları belirlenirken tabanda ve teşkilatta karşılığı olup olmadığına bakıldığı kadar; tüm seçmenler nezdinde tasvip edilip edilmediği,sevilip sevilmediğine de bakmak gerekir. Hem parti tabanında; hem de halk nezdinde aynı derecede sevilip, sayılan isimler üzerinde ittifak edilip, listeye yerleştirildiği zaman; seçmen desteği de kendiliğinden gelir.

Seçimlerde kim aday gösterilirse gösterilsin alınacak sempatizan ve fanatik seçmen oylarının dışında; bir de; partiye ilave oy getirebilecek adayların tespit edilerek listelere konulması önemlidir.

Aslında en doğrusu; sadece delegelerin değil; partilerin tüm üyelerinin katılabildiği bir önseçim yapmak.. Önseçim; teşkilatlara bir hareketlenme,bir elektriklenme getiriyor.

Nitekim 7 Haziran’daki seçimlerde CHP; Denizli’de önseçimde yaşadığı demokratik yarışın getirdiği heyecanın meyvelerini topladı.

Yıllar önce Salih Basmacı; ilk sırada yer aldığı halde, tercihli sistem sebebiyle milletvekili seçilememişti. Şimdi kızı bayrağı babasının elinden alarak yürümeye devam ediyor. Avukat Kazım Arslan da ; siyasetin bir maraton olduğu gerçeğiyle hareket edip, bu arenada uzun soluklu olmak gerektiğini bilen bir siyasetçi olarak; seçimlere ikinci sıradan giriyor.

MHP listesinin birinci sırasında; vazgeçilemeyen isim Emin Haluk Ayhan kemikleşmiş oylarla tekrar meclise girmek istiyor.

Denizli’den çıkan milletvekili sayısının sadece “yedi” olması ve bunun da genellikle üç parti arasında paylaşılması; gönlünde “aslan” yatan insanları olumsuz etkileyebiliyor.

Dolayısıyla; fikri alt yapısı kuvvetli, partilerini temsil yeteneği yüksek, liyakat ve sadakat sahibi, partisinin misyonunu taşıyabilecek, tabanın sesi olabilecek kişilere de aday adaylığını müteakip, “aday” olabileceğinin ümidi verilebilmeli. MHP ilk sıra adayını sabit tutarak bu ümidi yok ediyor.

“Vefa”nın sadece İstanbul’da bir semt adı olmadığı tescillendi. AK Parti’de ikinci sıraya başörtülü olduğundan dolayı, şimdiye kadar aday gösterilemeyen kuruculardan Dr. Sema Ramazanoğlu tek bayan aday olarak listeye yerleştirildi. Daha önce kardeşi ve eşi milletvekili olan Sema Ramazanoğlu’na vefa borcu ödenmiş oldu.

Ödenen ikinci vefa borcu da Şahin Tin’e aitti. Daha önce başarılı bir il başkanlığı dönemi geçiren Şahin Tin; Şubat 2015 ayında kendisine teklif edilen il başkanlığı görevini kabul ederek, zor günlerin adamı olduğunu ispat etmişti. Genel Merkez; kendisinden il başkanlığı görevini bırakarak, adaylığını koymasını talep edip, ardından da üçüncü sıraya yerleştirerek verdiği sözü yerine getirmiş oldu.

Avukat Cahit Özkan ; şimdiye kadar; milletvekili seçimlerinde aday adayı olup, kaçıncı sıraya yerleştirildiğine bakmaksızın özveriyle çalışan adaylardandı. O da bu defa dördüncü sıraya yerleştirilerek; hem kendisinden çok şey beklendiği gösterildi, hem de sabrının karşılığını almış oldu.

Önceki il başkanlarından Osman Yüceliş ve Emin Okkaya 7 Haziran’ın en çok kilometre kat eden ve en çok el sıkan adaylarından olarak,yerlerini aynen korudular.

Nihat Zeybekçi; belediye başkanlığı ile girdiği siyasetteki yükselişini milletvekili ve bakan olarak devam ettiriyor. Denizli’nin çehresini değiştirip vizyon kent yaptıktan sonra, şimdi de ekonominin nabzını elinde tutuyor. Karamsarlık,bedbinlik aşılamadan; kriz senaryoları çizmeden, özgüvenle Ekonomi Bakanlığı görevini sürdürüyor.

Tüm partilerin 1 Kasım Denizli milletvekili adayları ilimize hayırlı olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı