REKLAMI GEÇ

YAPILANDIRMADA 1 ARALIK SON GÜN

YAPILANDIRMADA 1 ARALIK SON GÜN

Torba yasa ile yürürlüğe giren 6552 Sayılı vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak isteyenler için tanınan başvurusu süresi  1 Aralık Pazartesi günü sona eriyor.  Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, vergi borcu bulunan mükelleflere   “yapılandırma fırsatını kaçırmayın” çağrısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2014 Perşembe, 16:29

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Grup Müdürleri Mustafa Çoban ve Fatih Erdoğan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar müracaat edebileceklerini açıkladı. 

135 BİN KİŞİ YASADAN YARARLANABİLİR
Denizli’de yasadan yararlanabilecek 135 bin mükellef bulunduğunu ve bugüne kadar yüzde 50’sinin yapılandırma için müracaatta bulunduğunu belirten Evci, 30 Nisan 2014 tarihine kadar beyan edilmesi gereken tüm vergi borçlarının yasa kapsamında olduğunu, borç faizleri silinerek 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme imkanı tanıyan yapılandırma fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

KİMLER YARARLANIYOR
11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair kanundan, Nisan 2014 tarihinden önceki, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik Para Cezası ve Araç Muayenesi Borcu, Askerlik, seçim, nüfus, trafik, karayolları kaçak geçiş ücreti, karayolları kanununa göre verilen para cezalarının yasadan yararlanarak yapılandırıldığını açıklayan Evci, 31 Aralık 2013 tarihinden önce kesilen 120 TL ve altındaki idari para cezalarının ise silineceğini söyledi.

denizli-vergi-dairesi-yapilandirma-cagrisi-ic

SON GÜN 1 ARALIK
Evci, vergi dairelerinin Cumartesi günü öğleye kadar hizmet vereceğini belirterek , “Vergi, resim, harç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı borçları, bazı idari para cezası borcu bulunanlar bu fırsatı kaçırmamalı. Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Vergi Dairesi’ne gelerek müracaat edebilecekleri gibi www.gib.gov.tr adresine girerek internet üzerinden de borçlarını yapılandırabilirler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı