REKLAMI GEÇ

Vatandaş ne derse o!

Vatandaş ne derse o!

Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Doğan Mahallesi’nde DSİ’nin açmak istediği kum ocağına izin verilip verilmeyeceğini belirlemek için halk oylaması yapıyor. Başkan Gülbay, “Bir tarafta büyük bir yatırım, diğer tarafta üzüm bağlarının zarar görmesi söz konusu. Bu konuda kararı halk verecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2014 Cuma, 11:40

Buldan’ın Doğan Mahallesi’nde 23 Kasım Pazar günü referandum var. Konusu ise DSİ’nin sulama kanalı inşaatı için mülkiyeti belediyeye ait 180 bin 200 metrekarelik alanda açmak istediği kum ocağı.
Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, belediye meclisine gelen konunun üzüm bağlarına zarar vereceği gerekçesiyle ret edildiğini belirterek, konuyu bölge halkının takdirine bıraktıklarını açıkladı.

Kum ocağının Buldan’a yapılacak büyük yatırım olduğunu vurgulayan Gülbay, “Mahalle sakinlerinin de itirazı olduğunu biliyorum. Hatta sabote etmeyi bile düşündükleri dillendiriliyor. DSİ’nin orada kendi arazisi de var ancak bizim arazimizi istiyorlar. Bir tarafta büyük bir yatırım, diğer tarafta üzüm bağları var. Meclis üyeleri bu kritik kararı oylamak istemiyor. O nedenle halka soracağız. Pazar günü saat 09:00-16:00 arasında Doğan Mahallesi’ndeki eski okul binasında halk oylaması yapılacak. Buradan çıkacak sonuca göre kum ocağının açılıp açılmayacağı konusu yeniden meclis gündemine taşınacak. Vatandaşın fikri doğrultusunda mecliste karar alacağız” diye konuştu.

Yorumlar

ONUR UĞUZ   -  Bağlantı 21 Kasım 2014, 14:02

MERHABA BURADA TARLALARI OLAN KÖYLÜLER TARLASINA GİTMEK İÇİN KUM OCAĞINDAN MI GEÇECEKLER?BU ALANDAN BAĞLARINA SU GEÇİREN KÖYLÜLER VAR.MADEM Kİ BU YER BELEDİYEMİZİN PARSELLEYİP SATIŞA ÇIKARSIN KENDİSİNE KAYNAK YARATSIN.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı