REKLAMI GEÇ

Suya atlamadı kurban olacak

Suya atlamadı kurban olacak

Çal’da 8 asırdır geleneksel olarak düzenlenen, UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınan koyunu sudan geçirme yarışmasında, sahibine itaat etmeyip suya atlamayan ‘Mor Goyun’ adlı 90 kiloluk kınalı koç, çoban Ahmet Sağlık’ın gözünden düştü. Koçu kurban pazarında satışa çıkaran Sağlık, “Fındık, fıstıkla beslediğim koç benim arkamdan suya atlamadı. Yarışlarda sonuncu oldum. Gözüm gibi baktığım koç, riyakar çıktı. Ben de kendisine ceza verdim. Kurban Bayramı’nda kesilecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2014 Salı, 13:31

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır her yıl düzenlenen ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınan koyunu sudan geçirme yarışması için Çal, Baklan ve Çivril ilçelerinden çobanlar Büyük Menderes Nehri’nde bir araya geliyor.

ic
8 asır önce, bir beyin, kızına aşık olan çobana koştuğu şart olarak, tuz yedirilen koyunların su içmeden nehirden karşıya geçirmesini istemesi efsanesinden yola çıkılarak yapılan yarışlar, son olarak geçen 31 Ağustos’ta yapıldı. Yarışmada bazı sürüler çobanına itaat edip suya atlarken, bazıları ise atlamadı.

SATIŞA ÇIKARDI
Suya atlamayan koçlardan ‘Mor Goyun’, kendisine gözü gibi bakan Baklanlı çoban Ahmet Sağlık’ın hışmına uğradı. Koçu Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda satışa çıkaran çoban Ahmet Sağlık, “Fındık, fıstık ile beslediğim koç benim arkamdan suya atlamadı. Yarışlarda sonuncu oldum. Ben de kendisine ceza verdim. Kurban Bayramı’nda kesilecek. Çobanına biat etmeyen koyun genelde kesilir. 90 kilo ağırlığındaki koç için 1500 lira fiyat biçmiştim. Alıcı çıkmayınca fiyatını indirdim. Şu anki fiyatı 1200 lira” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı