REKLAMI GEÇ

Otobüsler nasıl zarar etmez?

Otobüsler nasıl zarar etmez?

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni kurduğu Ulaşım A.Ş.’ye devrettiği toplu taşıma sistemini zarardan kurtarmak istiyor. Başkan Osman Zolan’ın kurmaylarına ‘üzerinde çalışın’ diye talimat verdiği zararın önlenmesi için farklı formüllerden söz ediliyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2014 Perşembe, 12:47

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Turex’in çekilmesinden sonra işletmesini kendi bünyesine aldığı, sonra da kurulan Ulaşım A.Ş’ye devrettiği toplu taşıma hizmetinde, zarardan kurtulmak için formüller arıyor. Ulaşımı belediyeye bağlı müdürlükle yapmak yerine büyükşehirlerdeki şirket kurma formülünü devreye sokan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ulaşım A.Ş’yi zarar etmeyen bir şirket haline getirmeye çalışıyor.

BAŞKAN ZOLAN TALİMAT VERDİ
Genel Müdürlüğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin bacanağı ve Turkuaz Otomotiv’in Eski Genel Müdürü Mustafa Gonca’nın getirildiği Ulaşım A.Ş.’de “zarardan nasıl kurtuluruz”çalışmalarına start verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın şirketin zarar etmesini istemediği vesermaye artırımı talebiyle gelmemesitalimatı verdiği öğrenildi.

ÖNCELİK TASARRUF
50 bin lira sermayeyle kurulan,ancak 150 adet otobüs işleten Ulaşım A.Ş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sermayesinin 5 milyon liraya çıkarılmasını isteyen Ulaşım A.Ş’nin zarardan kurtulması için öncelik tasarruftan geçiyor. Son bir ayda meydana gelen kazalarla gündeme oturan Ulaşım A.Ş, hem kaçağı, hem de zaman kaybını önlemek için paralı binişlere son verecek ve sefer sayıları yeniden düzenlenecek.

ULAŞIM A.Ş. OTOPARKLARI İSTİYOR
Büyükşehir Belediyesi kaynaklarına göre,yolcu taşımaktan başka geliri bulunmayan Ulaşım A.Ş’ye ek gelir sağlayacak formüller üzerinde de çalışılıyor. Bunlardan en önemlisi ise,yine tamamı belediyeye ait olan Beltaş A.Ş.’nin işlettiği otoparkların Ulaşım A.Ş’ye devredilmesi.

BELTAŞ İSTEMİYOR
Edinilen bilgilere göre,Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bu formüle sıcak bakıyor. Ancak otoparklar en önemli gelir kaynağını oluşturduğundan, Beltaş kanadı, yeni bir kaynak yaratılıp otoparklara dokunulmamasını istiyor.

KAR ETMESİ İÇİN…
Büyükşehir Belediyesi’nden sızan bilgilere göre,işletmesi belediyeye ait şirketlerde olan bazı tesis ve otopark gibi uygulamaların Ulaşım A.Ş.’ye devredilmesi ile Ulaşım A.Ş.’nin zarar etmesinin önüne geçilmesi ve şehir içi ulaşım yatırımlarına para aktarabilecek kadar kar etmesi için ek gelirden başka formül bulunmuyor ama o formül henüz netleşmiş değil.

Yorumlar

halkadamı   -  Bağlantı 22 Ağustos 2014, 01:19

Almanya da 30 yıl önce otobüs duraklarında otobüs geliş dakikaları yazar ve otobüsler zamanında gelirdi. Şoförler yolculara ve diğer sürücelere saygılıydılar. Ulaşım AŞ nin müdürü gitsin Almanyada herhangi bir şehirdeki otobüs işletmeciliğini incelesin. Gelsin burda uygulasın sistemi.

hüseyin   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 20:12

belediye otobüsleri kar amaçlı degildir bunun parasını zaten alıyorlar bu belediyenin kamu hizmetidir ama zihniyet farklı olunca böyle oluyor işte öncelikle otobüslerin saatleri güzergahları yanlış aynı yerden arka arka otobüs geçiyor bir bakıyorsun birdahaki otobüs yarım saat sonra geliyor halbuki bunların saatlerini hızlarını ayarlasalar hem arka arkaya geçmez hemde belli aralıklarla geçer bu bi etken ikincisi bedava olayı bir sınırlandırma gelmezsede zarar eder önlemi basit 65 yaş bedeva öyle insanlarımız varki bedava diye binip bir durak sonra inenler ve otobüs klimalı iyi oluyor deyip hem geziyorum vakit geçiriyorum diyenler biliyorum halbuki buna bir sınırlandırma getirilirse örneyin kart verilir günlük otobüse iki sefer binişlik kartlar bu şekildede zarar önlenebilir bunlar basit şeyler aslında ama zihniyet farklı kendilerinden olanı getirceklerki istediklerini yaptıracaklar

mehmet   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 19:16

her yer otobüs. sayısının azalması lazım. içinde 10 kişi otobüs tur atıyor. işe gidiş geliş saatleri hariç. her yere 15 – 20 dakikada bir otobüs olmalı. tasarruf tasarruf tasarruf

MUSTAFA K   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 14:56

ARKADAŞ NİYE BU İŞİN BAŞINA KAYIN BİRADER GELİYOR O HER KİMSE TURKUAZDA ESKİ OTOMİL GENEL MÜDÜRÜ NE ANLAYACAK TİCARETMİ BU İŞ BU ÇALIŞTIRMA VE BU İŞLERİ YÖNETMEKTE BU İŞE ESKİDEN ÇALIŞAN BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN BİRİ GEÇSE TIKIR TIKIR ÇALIŞIR HEMDE PARA İLAVE ETMEDEN GİTMİŞLER TAKSİ MAGAZA ŞATIŞ MÜDÜRÜNÜ OTOBÜS MÜDÜRÜ YAPMIŞLAR O İŞ TİÇARETLE BİRM????ESKİDEN BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN BAŞ ŞÖFORLARI VARDI EMEKLİ OLDU ETTİLER İŞTEN ÇIKARARAK GENÇ YAŞTA ONLARIN BİRİNİ GETİRİN BAK NASIL DÜZENLİ NASIL ZARARSIZ ÇALIŞIYO

zam   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 14:12

Anlaşıldı 2 tl olacak sivil…

ahmet   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 13:53

Otobüsler zarar ediyor diye, otoparklarda ulaşım A.Ş.ye verilirse göreceksiniz 1-2 yıla kalmadan yine birilerine verilerek özelleşir.Bundanda birileri rant sağlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu