REKLAMI GEÇ

Kızılay kadın bağışçıların sayısını artıracak

Kızılay kadın bağışçıların sayısını artıracak

Kızılay, kadın bağışçıların sayısını artırmak için özel bir kampanya başlattı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2014 Pazar, 10:46

DENİZLİHABER / Ülke genelindeki kan bağışçılarının yüzde 90’ından fazlasının erkeklerden oluşması, kadınlara yönelik bir kampanyanın doğmasına neden oldu. Kızılay, “Hayata can, insanlara kan” projesiyle kadınları hedef aldı, kadın bağışçıların sayısını artırmayı planladı.
Kızılay Denizli Kan Bağışı Merkezi Müdürü Mustafa Balıkçıoğlu, Denizli’de de bağışçılar arasındaki kadın oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

FARKINDALIK ARTACAK
Kan Bağış Merkezi, kadınlara yönelik kampanyasına Mayıs ayında başlayacak. Bayanlarda, kan bağışı farkındalığını artırmayı hedefleyen proje kapsamında çeşitli bilgilendirme toplantılarının yanı sıra faaliyetler de gerçekleştirilecek.  Herkesin hasta veya hasta yakını olabileceğini anlatan Merkez Müdürü Mustafa Balıkçıoğlu, “Bu proje ile kadınlarımızın toplantı yaptığı günlerde veya toplantılarda bulundukları ortamlarda onlara kan bağışı hakkında bilgi vereceğiz. Çünkü kişiler şeker veya tansiyon hastasıyım diyerek kan vermiyorlar. Vatandaşlarımız ya bize gelsinler ya da hekime danışarak kan verip vermeyecekleri konusunda doğru bilgi alsınlar. Kana her zaman ihtiyaç vardır” dedi.

İŞTE DENİZLİ’DE KAN VERİLERİ
Kan bağışlarının yaz aylarında daha yoğun olduğunu söyleyen müdür Balıkçıoğlu, “Ne zaman kan stoğuna ihtiyaç duyacağımızı kimse bilemez ama bir her zaman hazır olmalıyız. Anne babamız için, yarın kendimiz için zamana karşı yarışılan ihtiyaç anında kan aramak istemiyorsak, stokta kanın olması büyük bir güvencedir. Kanın hazır olması bizim için büyük bir güvencedir. Terör, afet, adli olaylar, ameliyat anında olabilecek terslikleri her an yaşayabiliriz. Herkesi, gönüllü düzenli bilinçli kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” dedi.

BİLGİ SAHİBİ OLUNMALI
Bağışçı olmayanların büyük bölümünün kan bağışı hakkında bilgi sahibi olmadığını hatırlatan müdür Balıkçıoğlu, “Kan verme konusunda bilgi edinmek gereklidir. Bilgisi olan vatandaşlarımız tereddüt etmeden kanlarını veriyorlar. Bizim köylere giden araçlarımız da var. Köylere bilgilendirme yapıldığında çok fazla kan bağışı oluyor” diye konuştu. Kızılay’ın düzenli bağışçılarına yönelik bir de ödül düzenlemesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı