REKLAMI GEÇ

“Gökpınar taşınacak” dedikodusu

“Gökpınar taşınacak” dedikodusu

Denizli’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Göleti’nin taşınacağı yönünde dedikodular yayıldığını belirten DSİ Şube Müdürü Muhittin Püskül, “Böyle bir şey yok. Hiç kimse bu spekülasyonlara aldanmasın. Bazıları arsalarını pahalıya satmak için bu dedikoduları çıkarıyorlar” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2014 Pazar, 10:47

Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve 5 bin 824 hektar tarım arazisini sulayan Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Göleti hakkında “Baraj taşınacak” şeklinde dedikodular dolaştığını belirten Devlet Su İşleri (DSİ) 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül, vatandaşların bu söylentilere inanmamalarını istedi.

ic

MÜMKÜN DEĞİL
Gökpınar Barajı’nın nem oranını arttırdığı ve kent iklimini olumsuz etkilediği ve bu nedenden dolayı taşınmasının gündeme geldiği şeklinde dedikoduların dolaştığını söyleyen Püskül, “Şehir merkezine yakın olması nedeniyle şehrin bazı bölgelerinde iklim değişiklikleri yaşanmıştır. Barajdan kaynaklı alarak nem oranı artmıştır. Ancak, Denizli’de 2 ay yoğun nem ve sıcak yaşanıyor diye baraj kaldırılmaz. Burası sulama ve uzun vadede Denizli’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldı. İnşaatına 1995 yılında başlanmış ve 7 yılda tamamlanmış. 5 bin 824 hektarlık alan bu barajdan sulanmaktadır. Ayrıca, şu an ihtiyaç olmadığı için kullanılmasa da içme suyu ile ilgili bir protokol var. İleriki yıllarda 3 milyon metreküp içme suyu verilebilecek. O nedenle taşınması mümkün değil” dedi.

“SPEKÜLASYONLARA ALDANMAYIN”
Püskül, “Baraj taşınacak” söylentisinin, bazı arsa sahipleri veya emlakçılar tarafından yayıldığını ileri sürerek, “Arsalarını pahalıya satmak isteyen bazı vatandaşlar veya emlak sektörünün böyle bir spekülasyon oluşturduğu kanısındayım. Biz oradaki birçok vatandaşın evini arsasını kamulaştırdık. Şimdi de böyle bir uygulama ile onlara haksızlık etmiş olmaz mıyız? Bu mümkün değil. Vatandaşlar, kesinlikle bu spekülasyonlara inanmasın. Baraj taşınmayacak. O nedenle oralardan arsa almaya kalkmasınlar” diyerek vatandaşları uyardı.
.

Yorumlar

İBO   -  Bağlantı 21 Eylül 2014, 22:21

ateş olmayan yerden duman çıkmaz demekki taşınacak taşınsın iyi olur nefes darlıgı astım olanların işi çok zor nemden hem oraya yakışmıyo o baraj çok gençlerimiz öldü orda bilmeden giriyorlar dibiçamur oldugundan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu