REKLAMI GEÇ

Engelleri kaldırın sonra ceza kesin!

Engelleri kaldırın sonra ceza kesin!

Bu ülkede engelli olmak zor. Acıpayam’da yaşanan son olay bunun kanıtı. İlçe merkezinde kamu kurumları ve bankaların bulunduğu bölgede engellilerin araçlarını park edebilecekleri yer bulunmamasına rağmen, Acıpayam Engelliler Derneği Başkanı Yıldıray Koşar’a trafik polisleri park cezası kesti. Koşar, cezaya facebook hesabından isyan etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2014 Cuma, 11:28

Büyükşehir Denizli’nin büyük ilçelerinden Acıpayam’da ilçenin merkezinde, kamu kurumları ve bankaların bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda engellilerin araçlarını park edebilecekleri özel alanlar yok. Engelli araçları için park yeri ayrılması, hem çağdaşlaşmanın gereği, hem de yasal zorunluluk. Ancak yetkililer, bu zorunluluğu yerine getirmedikleri gibi engellileri de mağdur ediyorlar. Acıpayam Engelliler Derneği Başkanı Yıldıray Koşar, maaşını çekmek için Atatürk Bulvarı’na gitti. Otomobilini de kaldırım kenarına park etti. Koltuk değneklerini alarak alarak bankanın ATM’sine gitti. Bu arada polisin aracın çekilmesi anonsunu duydu. Ama koltuk değnekleriyle otomobilinin yanına ulaşıncaya kadar 80 TL park cezası kesilmişti. Üstelik aracın plakasında bir engelliye ait olduğunu gösterir işaret de vardı. Vatandaşların otomobilin sahibinin engelli olduğu yönündeki uyarıları da polisleri ceza kesmekten vazgeçirmedi.

Yıldıray Koşar, başına gelen bu olaya facebook hesabından ateş püskürdü. Zaten sosyal hayatta yeteri kadar engelle karşılaşan engellilere tolerans gösterilmemesine, ilçe merkezindeki bulvarda engelli araçları için park yeri ayrılmamasına isyan etti.

Koşar, Facebook paylaşımında şunları yazdı:
“ACIPAYAMDA ENGELLİ OLMAK… ACIPAYAM İLÇE İÇİNDE RESMİ KURUM VE DİĞER ÖNEMLİ MERKEZLERDE ENGELLİ PARK YERİ OLMADIĞINDAN VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ TRAFİK EKİPLERİ ENGELLİLERE GEREKLİ TOLERANSI GÖSTERMEDİĞİNDEN İLK PARK CEZASINI YEDİK. SİZCE KİMLER ENGELLİ…. SÖYLENECEK VE HAYKIRACAK O KADAR SÖZ VAR Kİ…. SİZLER DE BİR GÜN ENGELLENEBİLİRSİNİZ….”

Yorumlar

onur   -  Bağlantı 19 Eylül 2014, 13:31

Adam haklı…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı