REKLAMI GEÇ

Çameli’nin Ferhat’ı

Çameli’nin Ferhat’ı

Çameli’nin Taşçılar mahallesinde çiftçilik yapan Mustafa Baş (72), dağı delerek tünel açmayı başardı ve köye su getirdi. İşe başladığında köylülerin ‘Bu işi başaramazsın, vazgeç’ dediğini belirten Baş, bu sözlere aldırış etmeyip yılmadan gece gündüz çalışarak 40 günde dağı delmeyi başardığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2015 Perşembe, 17:24

Çiftçi Mustafa Baş, önce dağda 15 metre uzunluğunda bir delik açarak işe başladı. Baş, daha sonra bunu 2,5 metre boyunda 2 metre de eninde bir tünel haline getirdi. Önceleri bu işin olamayacağını düşünen köylüler ise çalışkanlığından dolayı Baş’a ‘Çameli’nin Ferhat’ı’ unvanını vermiş. 

Baş, “Çoluk çocuğumu geçindirme ve tarlama su geçirmek maksadıyla bu tüneli kazdım. Su geçirerek tarlamda sebze yetiştirdim. Bunu yaparken hiçbir araç kullanmadım, sadece kazmamla tüneli yaptım.” diyor. Çevresindeki kişilerin bu işten kendisini vazgeçirmeye çalıştığını söyleyen azimli çiftçi, “Çevremizden ‘bu işi başaramazsın, Ferhat gibi yapamazsın’ dediler. Yalnız Allah sayesinde bu işi başardım. Şimdi bana köyde Çameli’nin Ferhat’ı deniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı