REKLAMI GEÇ

Çal tohumun merkezi oluyor

Çal tohumun merkezi oluyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Çal’da Tohumculuk Araştırma Enstitüsü kuracak. Enstitünün kurulmasıyla birlikte, Denizli’deki Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM) ilçeye taşınacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2014 Perşembe, 11:23

PAÜ’den Çal’aiki önemli merkez kurulacağı müjdesi geldi. İncelemeler yapmak üzere ilçeye giden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaretinin ardından bir dizi incelemeyaptı.Çal’daüniversiteye bağlı Tohumculuk Araştırma Enstitüsü’nün kurulacağı açıklayan Bağcı, üniversite kampüsü içinde bulunan ve önemli çalışmalara imza atan Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) ilçeye taşınacağını söyledi.

BELEDİYEDEN DESTEK
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise tercihlerinde Çal’ı seçen her öğrenciye burs vermek için belediye olanaklarını seferber edeceklerini söyledi. Akcan, “İlçemizin gelişmesine ve ilerlemesine yönelik her yatırımı sonuna kadar destekliyoruz. İlçe halkımızın uzun süreden bu yana istediği üniversite bölümlerine ilçe olarak sahip çıkılacağına inanıyorum. Biz de öğretim üyesinden öğrencisine kadar her desteği vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu