REKLAMI GEÇ

3 kuşağın öğretmenleri yemekte buluştu

3 kuşağın öğretmenleri yemekte buluştu

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği köy enstitülerinin 74. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yemek verdi. Yemekte, Köy Enstitüsü, Yüksek Köy Okulları ve Eğitim Fakültesi’nden mezun ulan 3 kuşağın öğretmenleri bir araya geldi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2014 Cumartesi, 13:48

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Şubesi köy enstitülerinin kuruluşunun 74. yıldönümünü kutladı. Kelleci Kardeş Restoran’da düzenlenen yemeğe 3 nesil eğitimciler katıldı.

ic-3

Köy Enstitüsü mezunları, Yüksek Köy Okulları mezunları ve Eğitim Fakültesi mezunlarının bir araya geldiği yemekte konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Şubesi Yöneticisi Ayşegül Odabaşıoğlu, Köy Enstitüleri’nin, Cumhuriyet ideallerine bağlı bir gelecek yetiştirdiğini vurguladı. Köy Enstitüleri’nin Türk ve dünya eğitim tarihinde benzersiz bir model olduğunu ifade eden Odabaşıoğlu, “Köy Enstitüleri, doğruyu kuşun ötmesi gibi sıkıntısız söylemek, inanmayanları inandırmak, kızmadan, küsmeden cehalete karşı mücadele etmek amacıyla kurulmuştur. Bağımsız Cumhuriyet idealine bağlı, fikri ve vicdanı hür, bilimi rehber edinen kuşaklar yetiştirmeyi amaç edinen Türk ve dünya tarihinin çok önemli ve özgün kurumu Köy Enstitüleri’nin 74. kuruluş yıldönümünde 3 nesil eğitimcilerimizle bir aradayız” dedi.

ic-2

Köy Enstitülerinin Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan sıkıntıların üzerine güneş gibi doğduğunu vurgulayan Odabaşıoğlu, “Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında Anadolu’nun hemen her yerinde öğretmen ve okul sıkıntısı yaşanırken, dönemim Başbakanı İsmet İnönü önderliğinde kurulan Köy Enstitüleri sayesinde yok sayılacak kadar az olan okuma-yazma oranı hızla yükselmiş ve cahillikle boğuşan ülkeyi aydınlığa kavuşturmuştur” dedi.

ic-1

Yemeğe Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Serdar Kızık ve Şair Hidayet Karakuş da katıldı. Kızık ve Karakuş eğitimcilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı