REKLAMI GEÇ

“MİLLET” ÇANKAYA’DA…

15 Ağustos 2014 Cuma

Milletin adamı Çankaya’da.Dolayısıyla Millet Çankaya’da…Cumhur, yani Türkiye ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ilk defa , kendi hür iradeleriyle reisini seçti…

Yüksek rakımlı tepe *, artık halkımıza açıldı…Başkomutanlık mevkiine ;  ancak etrafından dolaşabildiği , içine kolay kolay giremediği makama;kendi bağrından çıkan,kendi değerlerini baş tacı eden,kendisiyle konuşan,iletişim kuran,Yaradan’dan ötürü kendisini seven uzun adamı gönderdi.

Milletimiz; ilk defa bir liderine hayattayken  sahip çıktı..Adnan Menderes’e, Turgut Özal’a son demlerinde ve zor zamanlarında  veremediği desteği Tayyip Erdoğan’dan esirgemedi ve Yeni Türkiye projesine onay verdi, yeni bir toplumsal sözleşmeye imza attı.

Halkımız Anadolu hudutlarına sığmayacak büyük bir devletin doğum sancılarına çığlığı ile katıldı..Türk tarihi ve geniş bir  coğrafyayı, daldığı derin uykusundan uyandırdı.

En son, sahalarda üç gol atarken gördüğümüz 12 numaralı formanın sahibi , şimdi Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanı, eski tabirle 12.reis-i cumhur’u olarak ;   “kardeşi” Sayın Abdullah Gül’den bayrağı  devralıyor.

Muhtar bile olamaz denilirken , bir ülkenin en yüce makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına,hem de halk tarafından seçilince ilk söylediği cümle, herhalde, onun en çok kullandığı ; “hamd olsun” duası olmuştur..

Şimdiye kadar doğum tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine rastlayan 7 cumhurbaşkanı vardı.Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte doğum tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanından sonraya denk gelen 5. Cumhurbaşkanı olarak görev yapacak.

O da Turgut ÖZAL gibi, Abdullah GÜL gibi siyasetten gelen,halkta karşılığı ve tabanı olan  sivil bir Cumhurbaşkanı.. O, 367 krizinden sonra halkın önüne referandum sandığını getirerek,cumhurun reisini seçme hakkını vekillerin elinden alıp,asıl sahibine  tevdi  eden inkılapçı bir lider.

O; seçilmiş bir Başbakan ve seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi uçuracağını söylüyor.Anayasa’daki yetkilerini kullanacağını,şimdiye kadarki örneklerini aşan,nev’i şahsına münhasır bir başkanlık yapacağını vaad ediyor.

O; on iki seneden beri hiç kaybetmemişti.Yine kaybetmedi.Türkiye de onu reis-i cumhur yapmakla,asla, kaybetmeyecek.Türkiye geçmişin birikimlerinden istifade ederek,geleceğin Yeni Türkiye’sinin temellerini atacak…

* Süleyman Demirel zamanında 864 metre olarak biliniyordu.Abdullah Gül zamanında yapılan yeni ölçümlere göre Çankaya Köşkü’nün rakımı 1071 metre…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

mustafa   -  Bağlantı 19 Ağustos 2014, 18:52

hangi MİLLET ??

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 15 Ağustos 2014, 23:26

sayin yazar sen inaniyormusun etrafinda 2500 koruma olan birisinden millet cankayada olacagina

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı