banner249

Denizli Avrupa’yı geçti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" düzenledi. Teleferik alt istasyonunda fidanların toprakla buluştuğu törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi.

Denizli Avrupa’yı geçti
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi daha yeşil bir Denizli için her yıl düzenlediği ağaçlandırma seferberliğini bu yılda sürdürüyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ilk tören, Bağbaşı Kent Ormanı yakınlarındaki teleferik alt istasyonunun bulunduğu alanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.000’den fazla fidanın toprakla buluştuğu törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı

“Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var”
Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Bugün 1000'in üzerinde ağacımızı toprakla buluşturacağız. Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz.

Şu anda Denizli’de kişi başı yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var” dedi. Denizli’nin yüzde 48’inin orman olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Güzel bir şehirde yaşıyoruz, çevreci bir şehirde yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra bizim hedefimiz daha iyiye daha güzele gitmek” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER