131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DENİZE DÖKÜLEN ATIKLAR ARAŞTIRILACAK

17 Nisan 2018, Salı 06:19

     


Aliağa Avcı Ramadan’da nerden geldiği belirlenemeyen ve deniz üzerinde biriken atıklar Liman Başkanlığı ekipleri tarafından temizlendi.

Dün sabah saatlerinde Avcı Ramadan Parkı içerisinde bulunan alanda ve civarında görülen beyaz atık madde paniğe neden oldu. Park halinde olan teknelerin etrafında ve deniz üzerinde biriken beyaz toz şeklindeki atık görenlerin Aliağa Liman Başkanlığı’na şikayeti sonrası görevlendirilen ekiplerce kontrol altına alındı.

Ekipler atığın ne olduğunu henüz tespit edemediklerini incelemeler için numunelerin alındığını belirtirken, Mare Deniz Temizlemeciliği sorumlularından Gürol Gürel “Atığın önceki gece denize döküldüğünü düşünüyoruz. Rüzgar ve dalga hareketleri ile yayılmış. Görenlerin şikayeti üzerine Aliağa Liman Başkanlığı gerekli önlemleri aldı. Bariyerlerle döküntülerin denize karışmamasını sağladık. Numuneler alındı. Döküntülerin nereden geldiğini ve kimyasal bir atık olup olmadığını yapılan incelemeler sonucunda öğreneceğiz. Plastikle karışık yağ emme özelliğine sahip bir madde olduğunu düşünüyoruz. Hapsettiğimiz atıkların temizliği için ekiplerimiz çalışıyor.” açıklamalarında bulundu.

Döküntülerin bulunduğu alana inceleme için gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt da gözlemleri sonrası atığın kaynağını bilmediklerini ancak araştırmaların yapılacağını söyledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler