Ekonomi

DenizBank Genel Müdürü Ateş: Dünya kadar dövizin TL'ye döndüğü haberini alıyoruz

"Herkesin parası ve mevduatı tüm bankacılık sisteminde ve emniyette"

14 Ağustos 2018 15:30

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı kararları doğru bulduğunu belirterek, "Dünya kadar dövizin TL'ye döndüğü haberini alıyoruz" dedi.

Ateş, "Herkesin parası ve mevduatı tüm bankacılık sisteminde ve emniyette. BDDK'sı SPK'sı, Hazine'si ve Merkez Bankası doğru kararları doğru zamanda aldı. Bu spekülasyonlara meydan veren tarafta biz olmayalım. Alan-satan tarafta zarar olmasın. Ekonomik birimler ve bankacılık sektörü birbirine kenetlendi. Mevduata el koymak ne demek? Böyle spekülasyonlara meydan verilmemeli. Yabancı yatırımcı spekülatif bazı hareketlerden zarar gördü ama bunun soğuma dönemi yaşanır. Aklı başında insan, normal üstü faizlerin olduğu bir dönemde sistemden parasını çekip orada burada saklamaz" diye konuştu.

Geçen günlerde DenizBank'taki yüzde 99.85 hisseyi elinde tutan Rus Sberbank, bankayı Dubai merkezli Emirates NBD'ye satma planlarının devam ettiğini, satış için düzenleme kuruluşlarından onay beklediklerini belirtmişti.