Deniz Gezmiş’in arkadaşı, 68 Kuşağı’ndan Zülkadiroğlu, “Erdoğan parkasız Deniz Gezmiş’tir” diyen Rıdvan Dilmen’e tepki gösterdi, “Bu bir saçmalıktır, gülünçtür, tarihle resmen dalga geçmektir” dedi

Deniz Gezmiş'in arkadaşı Zülkadiroğlu: Rıdvan Dilmen’in açıklaması saçmalık

ZEYNEP KURAY zeynokuray@gmail.com @zeynokuray

Türkiye devrimci tarihinin önderlerinden Deniz Gezmiş’in arkadaşı, 68 Kuşağı’ndan Mustafa Zülkadiroğlu, “Erdoğan parkasız Deniz Gezmiş’tir” diyen Rıdvan Dilmen’e tepki gösterdi. BirGün’e konuşan Zülkadiroğlu, Filistin davası üzerinden Deniz Gezmiş’le irtibatlandırılmaya çalışılarak Erdoğan’ın geçmişteki suçlarının örtbas edilmek istendiğini vurguladı. Zülkadiroğlu, “Bu bir saçmalıktır, gülünçtür, tarihle resmen dalga geçmektir” dedi. Rıdvan Dilmen’in Erdoğan’ın adeta spor danışmanı haline geldiğini belirten Zülkadiroğlu, bu söylemlerle de Futbol Federasyon Başkanı olmaya çalıştığına işaret etti. Rıdvan Dilmen’in babasının eski İşçi Partili olduğunu da anımsatan Zülkadiroğlu, “Çocukluğunda o dünyayı ne kadar tanımış, bilemem ama geldiği nokta budur. Hayat değiştiriyor tabii, şimdi bir AKP yalakasına dönüşmüştür” diye konuştu.

‘Antiemperyalist gömlek Erdoğan’da tutmaz’
Giydirilmeye çalışılan antiemperyalist gömleğin Erdoğan’ın üzerinde dikiş tutmayacağını kaydeden Zülkadiroğlu, Erdoğan’ın çevresi tarafından yaratılmak istenilen bu algının gerçekle hiçbir alakası olmadığının altını çizdi. “Bugün sen NATO’dan çıkmadan, Batı ile olan o tarz ilişkilerden ve emperyalist kapitalist sistemden kopmadan antiemperyalist olamazsın” diyen Zülkadiroğlu, “Bu manevra genç kitleleri kandırmak için sığınılan bir limandır. Çünkü artık Batı bunun kullanım zamanını bitirdi ve getirdiği gibi götüreceği için antiemperyalist söylemlere tutunarak kalmaya çalışıyor” dedi.

‘Deniz bunu duysaydı küfrü basardı’
“Dolmabahçe’de 6. Filo’yu denize dökerken üstümüze saldıran bunlar. Battal Mehetoğlu’nu cuma namazından çıkıp katleden bunlar. Bizzat bugün Meclis Başkanlığı’nı yapan zat Kanlı Pazar saldırısında MTTB’nin başındaydı” vurgusunu yapan Zülkadiroğlu, bunların geçmişiyle barışmasının mümkün olmadığına, bu zihniyetin Deniz Gezmiş’i siyasi malzeme yapamayacağının altını çizdi. Zülkadiroğlu, “Eğer Deniz bunları duysaydı küfrü basardı” diye konuştu.