• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Denge ve değerler üzerine zirve OYA DEMİR

Denge ve değerler üzerine zirve

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2018, 00:00

Günümüz dünyasında; iş zorluğu, iş yükü, iş ile ilgili rol belirsizliği, çatışma, örgütsel kültür, kariyer planlama, iş güvenliği bir yanda, teknoloji, hız, değişim, gelişim, zamanla yarışmak, rekabet diğer yanda... Bir yanda; aile, sosyal hayat, bir dostumun dediği gibi "sosyal kariyer", diğer yanda; iş, görevler, bitmeyen toplantılar ve performans değerlendirme...
Hepsinin ötesinde ve en önemlisi ise kişilikler, hayata dair olaylar, bireysel ilişkiler...
Söylemelere doyamadığımız ama bir türlü de kurtulamadığımız "ego"lar...
Bir yanda akıp giden zaman, diğer yanda hayaller ve gerçekler... Bir terazinin iki ucunda gidip gelen, her yerde ve her anda ayakta durabilmeye çaba harcayan bizler...

BİR İPTE İKİ CAMBAZ

Bir ipte iki cambaz gibiyiz çoğu zaman; evde, işte her yerde, her an... Peki nasıl ayakta kalacağız? Bu kadar farklı ve karmaşık zincirin ortasında nasıl halkanın içinde yer alacağız? Anı yaşarken; hayallerimizden kopmadan, motivasyonumuzu kaybetmeden nasıl üstün performans göstereceğiz?
Başarıyı yakalayacağız? Bizimle birlikte olan kurumların başarısına nasıl katkı sağlayacağız?
Ya da gerçek başarı nedir?
"Birlikte" nasıl bir gelecek inşa edeceğiz?
Hangi "değerler"i koruyacak ve bağlı kalacağız? Nasıl mutlu olacak ve mutluluk dağıtacağız?
Tek bir cevabı var aslında "Denge ve Değerler"...
Hayallerimizin gerçeğe uzanmasını umut ettiğimiz yolculuklarımızın sorularını ve cevaplarını Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi 18 - 19 Ekim 2018 tarihlerinde D.E.Ü. Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek 15. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'nde gündeme taşıyacak.

İNSAN YÖNETİMİ

İnsan Yönetimi alanında ilk sivil toplum örgütü olan, 5 bölgede binlerce üye ile temsil edilen Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin sürdürülebilir projeleri ile sektörde fark yaratan Ege Şubesi; her yıl olduğu gibi bu yılda üye ve katılımcılarının belirlediği insan yönetimine ait önemli sorulara cevaplar aramaya devam ediyor...
Birbirinden farklı sorular ve cevaplar...
Farklı yöntemler, uygulamalar, bakış açıları... Bir başkasının gözünden; alanında uzman fikir liderleri ile; iş hayatına, yaşadığımız hayata bakmak... Belki aradıklarımızı bulmak ya da bulduklarımız ile farklı rotalara yelken açmak...Belki de ne aradığımızı anlamak... Yeni insanlar ile tanışmak, iletişimi teknolojinin bir adım ilerisine taşımak. Hepsi bu yılda 15. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'nde.
"Denge"de olabilmek ve "değerler"e sahip çıkabilmek her kapıyı açan altın anahtar. Sürdürülebilir başarıya götürecek bu altın anahtarın her yönü ile masaya yatırılacağı zirve; aynı zamanda kurumların en önemli sermayesi insan kaynağının geldiği ve gelmesi gereken noktayı da vurgulaması açısından oldukça önemli...

KÖPRÜ GÖREVİ

Çünkü; bu anahtar artık kurum içinde köprü görevi görebilecek insan kaynakları yöneticilerinin elinde. Bunu fark eden; vizyonu geniş, farklı bakış açılarına, bilgiye, yeteneğe sahip; üretimden finansmana, lojistikten kurumsal iletişime kadar bütün alanlarda dengeyi kurabilecek, yönetebilecek ve sürdürebilecek insan kaynakları kadroları oluşturmayı başaran şirketler, geleceğin dünyasında ayakta kalabilecek.
Ancak ve ancak; hangi kurum (özel sektör, kamu kurumu, yerel yönetimler, üniversiteler veya sivil toplum örgütleri) olduğunun bir önemli olmadan; geçmiş metotlar ile geleceği yakalamanın mümkün olamayacağını bilen ve içselleştiren, ben değil biz odaklı hareket edebilen, tek bir noktanın - yapılan tek işin değil "bütünün başarısının" peşinde koşan lider insan yöneticileri başarıyı kurumuna taşıyacak, yeteneği çekecek ve mutlu çalışanlar yaratacaktır.
Başarı ve mutluluk için; önce içsel "denge ve değerler" sonra kurumsal "denge ve değerler". Sizin sorularınız varsa, cevapları 18 - 19 Ekim 2018 tarihlerinde 15. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'nde (detaylar www.peryonege. com) bulabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA