Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, 13 kişinin şehit olduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde anma töreni düzenlendi. Şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Barış Aydın ve Emrullah İşler ile çok sayıda teşkilat personeli ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleriyle birlikte şehitlerin fotoğraflarına karanfil bıraktı.

DUYGULU ANLAR

Anma töreninin sürpriz katılımcısı ise 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığı'nda derdest edilerek başından vurulan dönemin Çorumlu Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'dı. Uzun tedavi sürecinin ardından yaşam mücadelesini kazanan Aslan, ilk kez bir programa katıldı. Tören alanına tekerlekli sandalye ile getirilen Aslan, yaptığı konuşmada, “Bu cennet vatan için mücadele ettik. Bu millete düşman gibi silah çektiler. Demokrasi kazandı, milletimiz kazandı. Bizler mücadelemize aynı cevapla devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Aslan'ın konuşmasını törene katılanlar ayakta alkışladı. Şehit yakınlarından bazıları, “Helal olsun sana, bu milletin kahramanısın. Senden de Allah razı olsun. Sana dokunan hainlerin elleri kırılsın” diye bağırdı. Turgut Aslan kürsüden inerken de tören alanındakiler tarafından uzun uzun alkışlandı. Aslan da kendisine gösterilen destek için teşekkür etti.

SOYLU’DAN DA ASLAN’A ÖVGÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kurulan hain planların bu büyük milletin mucizesiyle nasıl yerle bir edileceğini Turgut Aslan’ın gösterdiğini ifade ederek, “Keşke Akif olsaydı da 15 Temmuz'u bu milletin yüreğiyle anlatıverseydi. Bizden sonraki nesiller yüzlerce yıl sonra 15 Temmuz'un nasıl bir ihanet, nasıl bir tuzak, nasıl bir hain plan olduğunu çok daha güzel bir şekilde anlayabilselerdi. Burada şunu ifade etmek istiyorum; bu mekan çok önemli bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Biz, bu ülkenin evlatlarıyla çatışmadık, vatanına milletine bağlı askeriyle çatışmadık. Biz, o gece nüfus kağıdı bizimle aynı ama kanı bizimkinden farklı mahluklarla, kanı bozuklarla çatıştık” diye konuştu.

Bakan Süleyman Soylu ülkeyi temizleyerek yollarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim