31 Mayıs 2020 08:41

Demokrasi mücadelesinin mirası Gezi direnişi 7 yaşında

Gezi direnişinin yedinci yılında eylemler sırasında polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenler anılıyor.

Taraftar grupları, Gezi Parkı'ndaki eyleme destek amacıyla Taksim Meydanı'na yürüdü - 8 Haziran 2013 | Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

Taksim Gezi Parkı’nı savunmak için başlayan milyonların katıldığı kitlesel protestolara dönüşen Gezi direnişinin yedinci yaşı anılıyor. Gezi direnişinin taleplerinin hâlâ taze olduğu vurgulanan açıklamalarda, eylemler sırasında polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenler unutulmadı. 

Taksim Dayanışmasının sosyal medya hesabı mesajlarından şöyle seslenildi: “Bugün 31 Mayıs, beton çölünün ortasında İstanbul’un tek nefes alabileceği Gezi Parkımız’da başlayan umudun Türkiye’nin dört bir yanına yayıldığı o gün… Gezi’den bugüne her mücadelemizde yolumuzu aydınlatan, hiç unutmadığımız kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz.. #GezideyizBiz"

Taksim Dayanışması, Gezi'nin 7. yılı için müzik ve konuşmaların yer alacağı canlı yayın duyurusunu paylaştı, 21.00'da camlarda olmaya çağırdı. 

"YENİ TOPLUMSAL DÜZENİN UMUDUDUR GEZİ"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şu mesajı paylaştı: “Gölgesini satamadığı ağacı kesenlerin vahşi kapitalist düzenine karşı yeni bir toplumsal düzen umudu ve mücadelesinin simgesi olan #GezideyizBiz”

"MİLYONLARIN DERİN NEFES ALIŞI OLDU GEZİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şeyh Edebali’nin ‘Ey Oğul’ seslenişi yöneticiler için anlamlı bir kılavuzdur. Kılavuzun şaştığı zamanlar oldu. Şehrin yeşiline ve demokrasisine saygı göstermeyenlere karşı milyonların derin bir nefes alışı oldu Gezi. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.  

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN GEZİ KAPATILDI

Gezi direnişinin 7’nci yıl dönümünde Gezi Parkı çevresi polis bariyerleriyle kapatıldı. Taksim Meydanı’nda geniş çaplı önlemler alındı. Park girişine polis bariyerleri koyularak, parka giriş ve çıkışlar yasaklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Gezi'nin birikimiyle bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesine devam

SONRAKİ HABER

SES: Geçici görevlendirmeler durdurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...