Demirtaş'tan grup toplantılarına SEGBİS’le katılma talebi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kendisinin ve tutuklu tüm HDP vekillerinin SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile grup toplantılarına katılmak için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Sekiz aydır ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım yasa dışı bir şekilde tutukluyuz.

"Ancak Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesindeki tutukluluk itiraz dosyama sunduğu savunmada, tutukluluğumuzun yasama faaliyetlerimize katılmada herhangi bir engel teşkil etmediğini belirtmiştir.

"Parlamentonun üçüncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi’nin Eş Genel Başkanı ve Grup Başkanı olarak, TBMM’de yasama ve denetleme faaliyetlerinin bir parçası olan grup toplantısına cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanıp Meclis Grubuma hitap etmek istiyorum. Eş zamanlı olarak bütün HDP vekillerinin de SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılımının sağlanmasını talep ediyorum." 

12 milletvekili tutuklu 

4 Kasım 2016’da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş (İstanbul) ve Figen Yüksekdağ (Milletvekilliği 21 Şubat 2017'de düşürüldü) ile HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken (Diyarbakır) ve milletvekilleri Leyla Birlik (Şırnak), Selma Irmak (Hakkari), Nursel Aydoğan (Diyarbakır), Gülser Yıldırım (Mardin), Ferhat Encü (Şırnak) ve Abdullah Zeydan (Hakkari) aynı gün tutuklandı.

Şu anda Vekilliği ve HDP üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulundu 11 HDP’li vekil, CHP vekili Enis Berberoğlu tutuklu.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında