Demirözü’ne hayvancılık açısından önemli bir proje

Demirözü'nde hayata geçen proje ile ilçe dışında modern ahırlar inşa ediliyor.

Demirözü’ne hayvancılık açısından önemli bir proje
Bayburt Postası - Demirözü Kaymakamlığı, Demirözü Belediyesi ve vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmada 8 ahırın inşaatı sürüyor.

Gürer: “Demirözü tarihinin en önemli projelerinden biri”

Seçim sürecinde vatandaşa verdiği vaatlerden biri olan proje hakkında gazetemize bilgi veren Demirözü’nün genç Belediye Başkanı Arslan Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yüzde 50 hibe desteğiyle yapılan projenin Demirözü tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

“6 tane 30 başlık, 2 tane 50 başlık”

Vatandaşın talebine göre projenin büyüdüğünü aktaran Başkan Gürer, projenin bölgede yer alan 300 dönümlük hazine arazisi üzerinde hayata geçtiğini ve 8 ahırın inşaatının devam ettiğini bildirdi. Gürer, “6 tane 30 başlık, 2 tane 50 başlık olmak üzere 8 ahırımızın temellerini attık. Bu ahırlarımızı yıl sonuna vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu sayı talebe göre artacak” dedi.

“Ahırlarımız modern dizayn ediliyor”

Çiçekliova mevkiinde yapılan ahırların son derece modern dizayn edildiğini söyleyen Gürer, “İçerisinde karantina merkezlerinin de yer alacağı ahırlar ile ilçemiz ekonomisi için önemli bir yere sahip olan hayvancılık çok daha modern bir şekilde yapılacak” diye konuştu.

“Atıl kesimhane işlevsellik kazanacak”

Gürer, 2 yıl önce KUDAKA desteğiyle 2 milyon lira bedelle hayata geçen Hayvan Pazarı ve Kesimhane tesislerinin atıl bir vaziyette beklediğini belirterek, projenin tamamlanmasıyla birlikte tesislerin de işlevsellik kazanacağını bildirdi. Başkan Gürer, bölgeye ek olarak bir de Süt Entegre tesisleri kuracaklarını dile getirdi.

“Vaatlerimizin hepsini yerine getireceğiz, fazlasını da yapacağız”

Seçim sürecinde halka vaat ettiği projelerin bir bir hayata geçirmenin çabasında olduğunu ve vatandaşa sözü verilen bir projenin daha yol almaya başladığını aktaran Gürer, “Vaatlerimizin hepsini yerine getireceğiz, fazlasını da yapacağız. Her şey Demirözü’müz için” şeklinde konuştu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt 5 yıl önce

bizim arpalıkasa başk düşüniyor plan varmı yokmu bellideğil kasab kaç kilometre dışına altıda kim kalkıp gidecek gelecek akşam birdaha gidecek karda kışta nolacak gece doğum olursa hay deeeeeeeee boş işler

Avatar
yavuz 5 yıl önce

arpalı başkanıda köyün dışına yapaçakmış saat altıda köy halkı yollara düşececek sonra geri dönüşü akşam birdaha bunun gecesi var kışı var cile bülbülüm çile Allah akıl versin

Avatar
Bayburtlu Salih 5 yıl önce

Sn Başkanımızı tebrik ediyorum ve projenin büyültülerek devam etmesini arzu ediyorum. Daha önce bu sayfalarda, Bayburt Belediyesinin, özel idarenin,müteşebbislerin ve köylülerin Bayburt un dört bölgesinde ortaklaşa kuracakları çiftlikleri ile hem süt hem besi alanında bir çıkış sağlayıp, Bayburt un 70 li 80 li yıllarda olduğu gibi farklılık ortaya koymasını temenni ettim. Üstelik Bayburt kalkınmada öncelikli yöre olması nedeni ile teşviklerden yararlancak, arazileri ekilmeyen arazileri kiralayacak veya hisse olarak ekilmeyen arazi sahiplerini hissedar yapacak ve çiftliklerin kurulduğu etraftaki köylülere arkadaş bu çiftliğe alınacak personel sizin köylerinizden alınacak fakat bu personel Bayburt dışına göç etmiş iş arayan kişilerden oluşacak ki, Bayburt a nüfus tersine göç etsin
Dört çiftlikte 20 kişiden 20*4= 80,bunların harcamaları,çitfliklerin harcamaları ve bu çiftliklerin sayısı artırıldıkça Bayburt adına kazanç oluşur diye yazmış idim, bu hayalimi Başkanımız başlattı sağolsun

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Yıllarca çenemizi ney için yorduk, yav Bayburda yatırım yapılırmir, Bayburt sahipsiz ,heç bele olurmi
Yavuz ve Bayburt rumuzlu arkadaşlarımıza bakıyorum yapılan yatırıma nasıl olacak, hiç böyle olurmu gibisinden lakırdı ediyorlar.
Arkadaş yatırım herkesin kapısının önüne mi yapılacak, tek yapılsın biz dişimizi tırnağımıza takar üretiriz diyecek yerde, eleştiriliyor.
Ayrıca Bayburt un dört bir bölgesine benzer yatırımlar olsun diye yorum yazıyoruz, begenmeyen arkadaşlar oldu, belki haddimizi aştık ,adres belirterek herkesin kapısının önünde bir tesis yapılsın anahtarları da ,şahısların kendilerine teslim edilsin demeliydik kusura bakmayın.
Bayburt yan gelip yattıkça çoooook göç verirsin, gidenin arkasından bakaaar durursun

Avatar
Vatandas 5 yıl önce

Sizden önceki 2 trilyon harcayıp kesimhane yaptı atıl olduya; şimdide siz 4 trilyon harcar sizden sonra oda atıl olur. Ülkenin durumu onun için içler acısı olur har vurup harman savunmak denir sizlerin yaptığına. ..