AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel ve partililer, Kirazlı Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden Demirel ve partililer, sorunları dinleyip, kendilerine parti çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Fikri Demirel, esnafın rahat bir nefes alması ve sıkıntılarından kurtulması için yapılacak olan her çalışmada öncü olacağını söyledi.

Eleman sıkıntısı yaşandığını, çırak bulmakta güçlük çektiklerini dile getiren esnafa, bu durumun sorumlusunun geçmiş yönetimler olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili adayı Fikri Demirel, “Ülke ekonomisine en büyük kötülüğü yapanlar, geçmişte meslek liselerini kapatanlardır” dedi.

Sanayinin her alanında yetişmiş elemana ihtiyacın bulunduğunu söyleyen AK Parti Yalova Milletvelili adayı Fikri Demirel, “Meslek liseleri ülkemizde yok edilme noktasına getirilmişti. Ara elemanların yapması gereken işler üniversite mezunlarının önüne geldi. İşyerlerinde eleman sıkıntıları yaşandı. Türkiye’nin üretim yapması lazım. Üretimin ana elemanlarından biri endüstri meslek lisesi öğrencileri, meslek lisesi mezunlarıdır” dedi.

Hızla büyüyen bir Türkiye’de ara eleman ve teknik eleman yetiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel, “Mesleki ve teknik eğitimin önü uzun bir süre kapalıydı. Dolayısıyla bu okullarımız hak ettikleri ilgiyi maalesef yakın zamanlara kadar göremiyorlardı. Oysa burada çok güzel işler yapılıyordu, şimdi de yapılıyor. Daha sonra da yapılacak. Burada birinci sınıf eğitim veriliyor. önümüzdeki yıllarda en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Hükümet programımızda da bu çok açık bir biçimde vurgulandı. Teknolojideki değişimleri eğitim sistemimize aktarabilmek için ne mümkünse yapacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim