Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'i makamında ziyaret ederek Yalova'da süren yatırımlar ve hayata geçirilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ilk olarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'i ziyaret etti. Yalova'da ki tarımsal yatırımlar başta olmak üzere 2017 yılı içerisinde ile yapılacak yatırımlar hakkında da bakan yardımcısı ile görüş alışverişinde bulunan Demirel, Türkiye'nin ilk ve tek , dünyanın en büyük bir kaç Geofit Bahçesinden birisinin Yalova'da bulunduğunu hatırlattı. Yalova'nın ülkedeki ilk kurulan tarımsal araştırma enstitüsüne de ev sahipliği yaptığının altını çizen Demirel, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün de tarımsal araştırmalar anlamında çok önemli çalışmalara imza attığının dile getirdi. Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise Yalova'yı önemsediklerini dile getirerek yapılacak yatırımlar konusunda da bunu dikkate alacaklarını belirtti.
Demirel'in ziyaretlerindeki 2. durağı ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu. 2016/2017 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının hızla sürdüğünü dile getiren bakan Yılmaz ülke genelinde 20 binin üzerinde öğretmen alınacağını dile getirdi. Bakan Yılmaz, "Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızın sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak şubat ayında olacağını söylemiştim. Ancak yeni çıkan durum karşısında, kamu görevinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız. Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız. Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiçbirisini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz ama öğretmenlerin, öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığının yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Eskisinden çok daha iyi bir eğitimi inşallah evlatlarımıza vereceğiz. Onların öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise Yalova'da da 100'ün üzerinde öğretmenin lisansının iptal edildiğini belirterek Yalova'da da öğretmen alımı konusunda Bakan Yılmaz'a bilgiler aktardı. İlde devam eden eğitim yatırımları, bu yıl eğitim öğretime hizmet vermeye başlayacak olan okullar ve ihtiyaçlar konusunda da bakan Yılmaz'la görüş alışverişinde bulunan Demirel, "Yalova eğitim alanında her zaman ilk sıralarda yer alan eğitim çıtası yüksek bir il. Biz eğitim seviyesinin daha yukarılara taşınması için bakanlığımızın desteği ile gereken her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim