Demek ki bu anlayışa neşter lazım

Demek ki bu anlayışa neşter lazım

Türkiye’nin gündemine oturan ‘115 hamile çocuk’ skandalıyla ilgili Vali Şahin’den açıklama geldi: 15 yaş üstü gebeliklerde kovuşturma ve soruşturma şikayete bağlı.

Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ‘hamile çocuklar’ skandalının yankıları sürüyor. Dün konuyla ilgili hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hem de İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili inceleme başlattığını hatırlatan Kaya şunları kaydetti: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu çalışmaların sonucuyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasında Aile Bakanlığı olarak da takipçi olacağız. Olayla ilgili avukatlarımızı da İstanbul’a yönlendirdik. Ayrıca olayda bahse konu olan çocuklarımızla ilgili de Bakanlık olarak bugün (dün) itibarıyla sosyal inceleme başlattık. Tüm çocuklarımızı evlerinde, ailelerinin yanında ekiplerimiz ziyaret edecekler ve sosyal incelemelerini tamamlayacaklar. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye’de hiçbir cinsel istismar vakasının üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz, etmiyoruz, etmedik de.” Vali Şahin de skandalın ilgili makamlara bildirilmediği iddiaları hakkında konuştu. “Savcılık 115 gebe çocuğun bilgisini devletle paylaşmayan iki kamu görevlisi hakkında valilikten soruşturma izni istiyor ama valilik soruşturma izni vermiyor. Doğru mu?” sorusu üzerine Şahin şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili hem valiliğimiz hem hastane idaresi çok ciddi araştırma yapmışlar. Bizim önümüze çıkan tablo şudur; 15 yaş altı gebeliklerde zaten kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü ve 18 yaş altı gebeliklerde eğer cebir, şiddet ve bir takım başka türlü baskılar söz konusu ise ve bu tespit edilebilmiş ise bunların bildirimi zorunlu, diğerleri şikayete tabi, yani kavuşturması, soruşturması şikayete tabi olan konulardan. Bunlarla ilgili de bizim dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış vaziyette. Biz de ona göre karar vermişiz. Bizim bu verdiğimiz karar bir idari karardır. Yasa gereği bu kararımız, hem taraflar yani mağdur ya da şikayetçi ya da şikayet edilen tarafından hem de Cumhuriyet Savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir. Ya bizim kararımız onanacaktır yahut bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır.”

Skandala ilişkin dün akşam yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında hastanede görevli 2 personel hakkında “suçu bildirmemesi” eyleminden kamu davası açıldı. Çocuk yaşta gebelik vakalarına ilişkin ise “çocuğun cinsel istismarı” suçu kapsamında ayrı bir soruşturma da devam ediyor.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN