Yozgat Belediyesi bünyesinde kısa sürede önemli işler yapan Sanat Tiyatrosu, 51 kişilik oyuncu kadrosu ile sahneleyecekleri, aynı zamanda bir devlet tiyatrosu oyunu olan ‘Köşe  Başı’ oyununun sahne dekorunu kendi elleri ile hazırladı. 


DEKORUN SANATSEVER USTALARI

Sanat Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Burak Öngel, yaklaşık 3 aydır Köşe Başı oyununun provaları ve dekorunu hazırlamak için çalıştıklarını söyledi. 
Belediyeye ait atölyede hazırlanan dekoru kurarken bir yandan da oyunun ruhunu yaşadıklarını belirten Öngel; “Dekoru tiyatro ekibindeki oyuncu arkadaşlarımızla birlikte kuruyoruz. Boyamızı, efektif aksamları kendi ekibimizle yapıyoruz. El işi öğretmenleri, gönüllü arkadaşlar var. Karma bir ekip var. Çok güzel sahnemizin ölçüsüne göre dekor oluşturduk” dedi.



KÖŞE BAŞINDA BULUŞALIM
Öngel, yaklaşık 3 aydır yoğun bir programla hazırlandıkları Köşe Başı oyununu 2 Mayıs Cumartesi günü Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde sergileyeceklerini söyledi.



Saat 19.00’da başlayacak oyunun 51 kişilik bir kadroyla sahneleneceğini belirten Öngel; 
“Ruhumuzu yansıtan bir dekorla, yine ruhumuzu katarak hazırlandığımız Köşe Başı oyununun ilk perdesini Cumartesi günü aralayacağız. Yozgat’ta tiyatronun tanınması, sevilmesi adına Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan’ın destekleri ile kısa sürede önemli mesafeler kat ettik. 2006-2007 sezonunda Devlet Tiyatrosu’nda oynanan Köşe Başı oyununun sevileceğini umut ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim