DEĞİŞEN BİRŞEY YOK

DEĞİŞEN BİRŞEY YOK
Dün yapılan AK Parti 6. Büyük olağan kongresinde Samsun için değişen bir şey olmadı, daha önce de MKYK da yer alan Çiğdem Karaaslan yerini korurken Samsun’dan yeni bir isim listeye giremedi.

Dün yapılan AK Parti 6. Büyük olağan kongresinde Samsun için değişen bir şey olmadı, daha önce de MKYK da yer alan Çiğdem Karaaslan yerini korurken Samsun’dan yeni bir isim listeye giremedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’dan yeni bir ismi MKYK ya koymamasının sebebi 24 Haziran seçimlerinde AK Partinin kaybettiği 100.000 oyun olduğu iddia edildi.

 

ÖZHASEKİ VAR YUSUF ZİYA YILMAZ YOK

Daha önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken 2015 seçimlerinde Başkanlıktan istifa edip Milletvekili seçilen Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanı olmuştu. 24 Haziran seçimlerinde Kayseri’den yeniden seçilen Özhaseki’nin MKYK listesine girmesi gözlerden kaçmazken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa edip 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili seçilen Yusuf Ziya Yılmaz’ın 6. Olağan büyük kongrede listelerin yedeklerinde dahi yer alamaması gözden düştüğünün bir delili olarak nitelendirildi.

BAKAN DA YOK PARTİDEN YÖNETİCİ DE YOK

24 Haziran seçimlerinde %10 oy kaybederek 6 vekillikten 5 vekilliğe düşen AK Partide Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cezayı vekillere ve siyasetçilere kesti. Kurulan kabinede Samsunlu hiç kimsenin olmaması yanında dün yapılan AK Parti 6. Olağan Büyük kongresinde de Samsun’dan sadece eski MKYK üyesi Çiğdem Karaaslan’ı koyup yeni isimlere yer vermemiş olması Samsun’un kaybı olarak nitelendirilmekte. AK Parti MKYK’sında Samsun’un Sadece Çiğdem Karaaslan ile temsil edilmesi alacağı hizmetler konusunda da sıkıntılı bir döneme girdiğinin göstergesi olarak nitelendirilmekte.

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum