15 Kasım 2019 10:06

Değirmendereliler JES'e inatla direniyor

Kuyucak'ta Değirmendere köylüleri, JES’e karşı direnmeyi sürdürüyor. Köylüler, şirketin iş makinesi taşıyan araçlarına engel olmak için yol kapattı.

Fotoğraf: Büşra Çetinkaya

Paylaş

Özer AKDEMİR
İZMİR

Aydın'ın Kuyucak ilçesi Değirmendere köyünde yaşanlar, JES’e karşı inatla direniyor. Köylülerin önceki gün şirket araçlarına kapattığı yolu, polis ve jandarma açmıştı. Köylüler dün gece aynı yolu yine kapattı.

KÖYLÜLER ÖZEL MÜLKTEN GEÇEN YOLU YİNE KAPATTI

Evlerine 30 metre uzaklıkta yapılmak istenen JES’e karşı aylardır direnen Değirmendereliler, önceki gün şirket araçları tarafından da kullanılan yolu kapatmıştı. Yolun bir kısmının özel mülkiyet içinde olduğunu belirterek mülk sahibinin de gece vakti rızası ile yolu kapatan köylüler, JES şirketinin tesislere araç ve iş makinesi taşıyan TIR’larına izin vermemişti. 14 Kasım'da öğle saatlerinde polis ve jandarma gelerek köylülerin önüne barikat kurmuş, şirket araçlarına yolu açmışlardı. Jandarmanın "suç işliyorsunuz" sözlerine "Asıl suç sizler ve şirket işliyor. Özel mülk üzerindeki yoldan izinsiz geçemezsiniz" diye tepki göstermişti. Köylüler dün gece yine yolu trafiğe kapattı. Yolda sadece bir küçük otomobil geçecek kadar alan bırakan köylülerin kararlı duruşu üzerine Kaymakamlık Tapu Kadastro görevlilerini göndererek yolda ölçüm gerçekleştirdi.

Haberi yazdığımız saate kadar köylülerin yol kapatma eylemi devam ediyordu.

Öte yandan görüştüğümüz köylüler, bazı kişilerin arazisinden yol geçen vatandaşı telefonla arayarak tehdit ettiğini ileri sürdü.

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu'da yıkımına başlanan binanın duvarı çöktü: 1 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

KESK üyesi emekçiler eylemde: Vergide adalet, insanca bir ücret istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...