Haberler

1600 Yıllık Sidamara Lahdini Satmaya Çalışan Defineciler, Yakayı Ele Verdi

Güncelleme:

Isparta'da, bir definecinin elindeki tarihi eseri 700 bin lira karşılığında pazarlamaya çalıştığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, operasyon başlattı. Operasyonda, Roma Dönemi'ne ait 1600 yıllık Sidamara lahdi ele geçirildi.

Isparta'da Roma Dönemi'ne ait 1600 yıllık Sidamara lahdinin duvar parçasını 700 bin liraya satmaya çalıştıkları tespit edilen 4 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Yapılan aramalarda 90 santimetre boyunda ve 70 santimetre çapındaki lahit parçası ele geçirilirken, olayda adı geçen 4 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

1600 Yıllık Sidamara Lahdi Satmaya Çalışan Defineciler, Yakayı Ele Verdi

700 BİN LİRAYA SATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, merkeze bağlı Kuleönü Kasabası'nda bir şahsın elindeki tarihi eseri 700 bin lira karşılığında pazarlamaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

1600 Yıllık Sidamara Lahdi Satmaya Çalışan Defineciler, Yakayı Ele Verdi

ŞÜPHELİLER JANDARMA TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili araştırma yapan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mehmet D. (58) ve elindeki tarihi eser parçasının satışı için aracılık ettiği belirlenen Yılmaz D. (26), Bektaş A. (40) ve Olcay A. (37) kıskıvrak yakalandı.

ELE GEÇİRİLEN PARÇALAR MÜZEYE TESLİM EDİLECEK

Gözaltına alınan 4 şüpheliden Mehmet D.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, yaklaşık 1600 yıllık olduğu değerlendirilen ve Roma Dönemi'ne ait olduğu tespit edilen 90 santimetre boyunda ve 70 santimetre çapındaki Sidamara lahdine ait duvarın bir parçası ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserin gerekli çalışmalar sonrasında Isparta Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Jandarma Isparta Roma 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

kaşif:

bırakın satsınlar çalmamış çırpmamış, bulmuş satıyor adam

16
3
yanıtYanıtla
www:

sen yakında ülkenide satarsın

yanıt3
yanıt11
mustafa:

Eski bir taşa o parayı veren akla şaşarım. Benim felsefem bu.

16
3
yanıtYanıtla
FFF:

senin gibiler yüzünden ülkegeri gidiyor

yanıt2
yanıt9
İllagalsakaryalı:

Letgo dan satıyoruz biz sıkıntı olmuyor :)

10
1
yanıtYanıtla
ihsan:

bu insanlar oyumsuz devlete teslım etse yuzdesını al helalından koy cebıne nenısıyok beşıgı yok

2
9
yanıtYanıtla
ADSIZ:

ARTIK TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM. YAKINDA TARİHİMİZİ ÖĞRENMEK İÇİN YABANCI MÜZELERE GİDECEGİZ.

5
1
yanıtYanıtla
hseyin kaya:

enayiler ulan o mal dillenerek satılırmı adnan oktar gibi birini bulmanız lazımda adamın evinden 1500 parça antika koleksiyonu çıktı

4
0
yanıtYanıtla
ısparta lı boksör. piskolok:

vah topram vah getti paracıklar.

2
0
yanıtYanıtla
Yolgezer:

Müzede el altından yurtdışına satacak.Bu ülkede müzelerdeki çoğu eser sahte yıllarca haber oldu bu konu ses çıkaran yok.Gariban lar 2 parça eşya bulunca suçlu oluyor.Acilen kanun güncellenmeli ve arkeolog lar ile ortak çalışmalı defneciler böylece hem bilinçli hemde hersey kayıtlı olur

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title