Uğuz, 'Biz Çatalzeytin de sanayi arsasını Reysaş’a Sanayi Kooperatifi olarak sattık'

Uğuz, 'Biz Çatalzeytin de sanayi arsasını Reysaş’a Sanayi Kooperatifi olarak sattık'
banner13
banner3

Reysaş’ın Sabit Araç Muayene İstasyonunu Çatalzeytin’e yapmak için orada ki ilişkilerini sağlayan ve   2018 de sosyal medya hesabından Çatalzeytin halkına müjde veren o günkü Belediye Başkanı Musa İhsan Oğuz’a Çatalzeytin’de ki gelişmeleri sorduk;   Biz Çatalzeytin de sanayi arsasını Reysaş’a Sanayi Kooperatifi olarak sattık. Satışımızı belediye olarak değil de sanayi kooperatif olarak yaptık.  Seçimlerden sonra durum değişti. İneboluların lehine devam ediyor şuanda. İnebolu Belediyesi öğrendiğim kadarı ile bir arsayı 275 bin TL ye satışa çıkarmış.

 Bizden vazgeçmişler. REYSAŞ yeri bizden araç muayene istasyonunu kurmak için istedi. Belediye bazı kanunlara tabidir. Sanayi Kooperatifi bu arsayı 45-50 bin TL’ye sattı. Burası Sanayi Kooperatifinin kendi malıydı ve bütün üyeleri razıydı o zaman. Çatalzeytin de MHP kazandı. Biraz da belediye ile firma sahibi arasında problem yaşanmış. İnebolu’nun siyasileri devreye girerek biz İnebolu’da seçimi kazandık diye aramışlar. Ben İnebolu’daki Araç Muayene İstasyonu işi olacağını zannetmiyorum. O satış gerçekleşmez, o arazi bana göre 5 trilyonluk bir arazidir. O arsanın eksper değeri var, piyasa değeri var, bu İnebolu halkının vereceği bir karardır. Sıkıntı olacağını düşünüyorum çünkü belediye başkanları bugün var, yarın yok. Belediye olarak 275 bin TL ye satma şansı yok. Satarsa da bir müfettiş gelir, zimmet çıkartır, şuandaki yönetim sıkıntı yaşar. Oradan başka bir yer verirse mantıklı derim, ama o yer verilmez araç muayene İstasyonuna. Ben ilçemde değeri olmayan yeri gösterdim.  Bizim burada konut yapma şansı yoktu. İmarda o arsayı Araç Muayene İstasyonu alanı yaptım. 50 Bin TL karşılığında bu arsayı aldılar ve şuanda tabu firma yetkililerinde.  

Değerinden dolayı orasının İnebolu halkına değerlendirilmesi gereken bir yer.  O arsanın duvarı kaça mal oluyor. Duvarın maliyetinin altına satılamaz. İçinde demir var, beton var, bir inşaat mühendisi oraya gitsin baksın. Bunların yarın hesabı sorulur. Belediye de karar alınması ile bitmiyor bu iş.  İkincisi burada adrese teslim oluyor ihale, çünkü REYSAŞ’tan başkası burada muayene istasyonu kurma şansı yok. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER