Dedesinin küllerinden kurabiye yapıp sınıfa yedirdi

Kaliforniya, dedesinin küllerini evde yaptığı kurabiyeye koyan öğrenciyi konuşuyor. Polis, bir suç işlenip işlenmediğini tespit etmekte zorlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir lise öğrencisi, ölen dedesinin küllerini de malzeme olarak kullandığı kurabiyeleri sınıfta dağıttı. Öğrencilerin bazılarının kurabiyeleri yerken bu durumdan haberdar olduğunu açıklayan polis bir suç işlenip işlenmediğini araştırıyor.

Olay, eyaletin Davis kentinde meydana geldi. Dedesi ölen öğrenci ile bir arkadaşı, evde yaptıkları kurabiyeleri sınıfta diğer dokuz arkadaşlarına dağıttı. Öğrencilerin birçoğunun ne yediklerini bildikleri belirtilse de, durumu sonradan öğrenen Andy Knox tepki gösterdi. "Dedesinin küllerinden daha önceden söz etmişti. Bana, kurabiyede özel bir malzeme olduğunu söyledi. Ama ikisi arasında bağ kurmadım Kurabiyeye uyuşturucu falan koyduğunu zannettim" diyen Knox, gerçeği öğrendiğinde 'dehşete düştüğünü' anlattı.

Okuldan yapılan açıklamada olayın 'biraz zorlu olmakla beraber en doğru şekilde soruşturulduğu' vurgulanırken, polisin kafası karışık. Kaliforniya Emniyeti'nden bir yetkili, teknik olarak bir suç işlendiğinden emin olmadıklarını söyledi. Yetkili, bir suç kastı belirleyemediklerini, sağlık açısından da bir risk olmadığını söyledi; "Bunun bir suç kategorisine girdiğini sanmıyorum" dedi. insan kalıntılarının kötüye kullanılmasını yasaklayan bir yasayı incelediklerini anlatan yetkili, "Fakat bu yasanın engellemeye çalıştığı şey de bu değil" dedi. (Dış Haberler)