DEAŞ’ın sözde emirinin eşi yakalandı

DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik olarak, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda 4 kadın gözaltına alındı. Hepsi akraba olan şüphelilerden H.G’nin 2017’de Suriye’de öldürülen sözde DEAŞ emirinin eşi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları değerlendirilen 4 kadın şüphelinin kaçak olarak yurda gireceklerini dair bilgilere ulaşılınca hemen harekete geçildi.

Şüpheli kadınların Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yapacaklarını belirleyen Jandarma ekipleri  Hatay ilinde düzenledikleri operasyonda sınırdan kaçak olarak giriş yapan H.G , B.G , H.G  ve B.G isimli akraba olan 4 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına getirilen ve sorguları tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Kadın şüphelilerin Suriye  Dergizor Rakka bölgesinde  silahlı  faaliyetlerde bulunduğu ileri sürülürken, gözaltındaki H.G isimli kadın şüphelinin,DEAŞ terör örgütünde sözde emir düzeyinde görev yapan ve 2017’de Suriye Rakka’da öldürülen  Murat Güneş’in eşi olduğu öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 + = 21