Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen kongreye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da katıldı. Sakarya’da yaşanılan fabrika patlamasında vefat eden vatandaşların ailelerine sabır, yaralılara ise şifa dileyen Davutoğlu, salgın hastalık sürecine rağmen partisinin 63 il ve 245 ilçede teşkilatının hazır olduğunu belirterek, ‘’Seçimlere Hazırız’’ mesajını yeniledi.

‘’HERKESİ HAİN HERKESİ DÜŞMAN GÖRMESİNDEN BIKTIK’’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin otoriter bir yönetim anlayışı getirerek, özgürlükleri daralttığını dile getiren Davutoğlu, ‘’ Ülkemizin bugün içine düştüğü durum insan onuru davasını çok daha hayati bir hale getirmiştir. Bu iktidar insan onuruna karşı duruşun bizatihi tarifi haline gelmiştir. Demokrasi, hak, adalet ayaklar altındadır. İktidarın kısır döngü kavgalarından, bitmez tükenmez ağız dalaşlarından, herkesi hain herkesi düşman görmesinden, adaletsizliklerinden, adam kayırmacılığından bıkmış durumdadır. Türkiye huzur istiyor kardeşlerim’’ dedi.

‘’ YA BOYUN EĞECEKSİNİZ YA DA TASFİYE OLACAKSINIZ’’

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına değinen Davutoğlu, ‘’İşte gördünüz, bir gece yarısı kararıyla, Türkiye’nin en kaliteli eğitim kurumlarından birinin, Şehir Üniversitesi’nin kapısına kilit vurdular. 28 Şubat’ta yerlerde sürüklenenlerin, hapislere girenlerin, okullardan atılanların kurdukları bir üniversite bizzat Tayyip Erdoğan tarafından zorbalıkla kapatıldı. Bu kirli karara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta muhafazakar-dindar kesimler olmak üzere bütün topluma şu mesajı vermeye çalışıyor: Ya boyun eğeceksiniz ya da tasfiye olacaksınız. Herkes kendilerine biat etsin istiyorlar’’ diye konuştu.

‘’CUMHURBAŞKANI İYİ ÇEVRESİ KÖTÜ ALDATMACASI’’

Farklı bir düşünceniz, görüşünüz, bağımsız bir yapınız varsa tehdit görülüp, cezalandırılırsınız diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Şehir Üniversitesinin kalitesi onları korkuttu. Zannediyorlar ki kalite standardı ortadan kalkınca kalitesizlikleri görünmez olur. Artık “cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü” aldatmacasının daha fazla savunulacak hali kalmamıştır. Türkiye’deki adaletsizliğin, hukuksuzluğun, yasakçılığın, baskının, kötü yönetimin sorumlusu bizatihi Erdoğan’dır; çünkü çevresini bu odaklarla dokuyan da bizzat kendisidir. 29 Haziranı her yıl ‘Akademik özgürlükler günü’ olarak anacağız.’’

‘’KAPATMAYA ALIŞTI BUNLAR, SIRA SOSYAL MEDYADA’’

Son günlerde yaşanılan sosyal medyanın kapatılması ya da bir düzenleme getirilmesi hakkında düşüncelerini açıklayan Davutoğlu, ‘’Geçen hafta Erdoğan sosyal medyanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatıyordu gençlere. Hani şu Türkiye dislike rekoru kıran konuşması. Üzerinden dört gün geçti aynı Erdoğan sosyal medyayı, youtube’u kapatacağız dedi. Kapatmaya alıştılar bunlar. Kapatmadan duramıyorlar. Ülkeyi kabile devleti, aile devleti aklıyla yönetenlerden her şey beklenir’’ diye belirtti.

‘’ YASAL BOŞLUK YOK’’

Sosyal medya platformlarında suç işleyen kişiler ile ilgili olarak herhangi bir yasal boşluğun olmadığını ve bu yüzden düzenlemeye ihtiyaç duyulmadığından bahseden Davutoğlu, ‘’Suç işleyenler çok rahatlıkla yakalanıp cezalandırılabiliyor. Doğru, iktidarın trolleri, arsızları, çeteleri sırtlarını devlete dayayarak rahatça sayıp sövebiliyorlar. Onlar hakkında hiçbir yasal işlem başlatılmıyor, ellerini kollarını sallayarak karakter suikastı yapmaya devam edebiliyorlar. Ancak iktidarı rahatsız eden herkesle ilgili hemen yasal işlem başlatılıyor. Ortada bir yasal boşluk yok, inisiyatif farklılığı var. Bu yüzden, amacınız, hedefiniz belli’’ dedi.

‘’GELENEKSEL MEDYA KONTROL ALTINDA’’

Sosyal medyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız etmesinin sebebini kontrol edilememesi olduğunu anlatan Davutoğlu, ‘’Geleneksel medyayı kontrolünüz altına aldınız. Kimin konuşacağını, neler konuşulacağını sizler belirliyorsunuz. Geleneksel medya kanallarında sizi rahatsız edecek hiç bir konuşma, hiçbir haber yapılamıyor. Ama sosyal medya platformlarını kontrolünüz altına alamıyorsunuz. Mesajları, haberleri, kişileri engelleyemiyorsunuz. Sizi asıl rahatsız eden bu’’ dedi.

‘’HALK EKONOMİDE KANDIRILIYOR’’

Vatandaşların ‘’Milli Ekonomi’’ adı altında kandırıldığını belirten Davutoğlu, ‘’ artık kamu malı bu iktidar için millet adına kullanılacak bir kaynak değil, kendi ikballeri için harcanan milletin paralarıdır. İktidarın, ekonomideki olumsuz gidişi kendi yaptığı hatalar yerine sürekli "küresel piyasalardan gelen döviz ataklarına, sözde dış mihraklara" bağladığını sizlere son dönemlerde aktarmaya gayret ediyorum. 2.9 olan döviz kurunu 7 liraya çıkardılar. 11 bin dolar olan kişi başına geliri 9 bin dolara, 864 milyar dolan olan milli geliri 743 milyar dolara düşürdüler. Küresel ligde 17. olan ülkemizi 19.luğa geriledi.

‘’UÇURUMA SÜRÜKLENİYORUZ’’

Şubat 2020 rakamlarına göre işsizlik %13,6 seviyesine yükseldi. Yani her 7 kişiden biri işsizdir. En vahimi ise %24,4 düzeyine ulaşmış olan genç işsizliktir. Her 4 gencimizden biri işsizdir. Geçtiğimiz yıla göre 2,1 milyon vatandaşımız iş bulma ümidim yok diyerek işgücünden çıkmıştır.Kimsenin aklında ülkenin bir uçuruma doğru sürüklendiği konusunda maalesef soru işareti kalmamıştır.’’

Tolga ÖZDEMİR  - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi