31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın
Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programının konuğu MHP Samsun Atakum Belediye Başkan Aday adayı Davut Numanoğlu oldu.

DERSİMİZE ÇOK İYİ ÇALIŞTIK

Atakum MHP Belediye Başkan aday adayı Davut Numanoğlu ''Çiçeği burnunda bir aday adayı olarak bu tercihi kullanmaktaki sebebimiz uzun yıllar bu şehirde doğup büyümüş, her şeyi bu şehirde geçirmiş bir insan olarak bu şehrin bana verdiklerinin karşılığını, devletin bana kattığı değerlerin ve bilgi birikimlerinin Samsun'da nasıl bir katma değer oluşturabileceği noktasından hareketle bir kararda bulundum. Ülkemizin son yıllarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olması sebebiyle bir eğitimci olarak bu sorumluluğu almak istedik. Bir yola çıktık, eğer halk isterse Samsun siyasetine yeni bir yüz ve yeni bir bakış getirmek istedik. Eğitimci ve sporcu kimliğimi Samsun halkına katmak için yola çıktım,herkesi kucaklamak vizyon ve misyonum olacak. Biz ekibimizle dersimize çok iyi çalıştık aday gibi çalışıyor emek veriyoruz,olmadığı takdirde eğitimciyiz işimize geri döner devam ederiz'' dedi.

HALK GÜNLERİNİ KALDIRACAĞIM

Numanoğlu, ''Her şeyden önemlisi klasik ideolojik anlayışlarla değil de daha pragmatik,projeye dayalı ve insanların dertlerine çare olacak bir anlayış öngörüyoruz. Ulaşılabilir ve erişebilir olmak bir belediyenin temelidir. Belediyelerde ki 'Halk Günü' anlayışını bir türlü anlamıyorum. Halkın belediyeyle görüşmesinin tek bir zamanı olmamalı, vatandaş her istediğinde belediye ile görüşebilmeli ve başkanına ulaşabilmelidir. Eğer görev bize kısmet olursa bu uygulamayı kaldıracağız. Ulaşım imkanları çerçevesinde gerekenleri kullanacağım ancak halkla yönetenler arasında bulunan bariyerler ve kişileri azaltacağım. 27 yıllık meslek hayatımda hep bunu yapmaya çalıştım. Ben yıllardır herkesin bana ulaşabilmesi adına telefon numaramı dahi değiştirmiyorum. Davut Numanoğlu Başkan olursa,ne telefonu ne kendisi değişmeyecek. Biz herkesin belediyesi olacağız.'' diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM OLACAK

Atakum'un bilinçli ve nitelikli bir seçmeni olduğunu söyleyen Numanoğlu,''Atakum'daki önceliğim eğitim olacak. Atakum'un bilinçli ve nitelikli bir seçmeni var,biz de bir eğitimci olarak dersimize çalıştık. Bu bölgenin çok büyük bir ortak aklı var, o da Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Üniversitemizin birikimlerini sadece konferanslarla değil de her türlü desteği alabilecek ilişkiyi kurarak halka aktarmak istiyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu zamana kadar sahip olduklarıyla Atakum'un dinamiği olacak. Benim için önemi çok fazladır. Elimizden geleni yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

ATAKUM'UN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM

Atakum'un en büyük sorununun ulaşım olduğunu ifade eden Numanoğlu, ''Atakum'a yakışır bir gösteri merkezi yapacağız. Belediyelerimizde malesef ihmal edilen Şehir Tiyatroları kuracağız. Sanat Galerisi, Atakum Sahiline Su Parkı, Işıklı Su Oyunları gösterileri, Atakum İlçe Stadı, Öğretmenevi, Sosyal Tesis, Tematik Akvaryum, Kültür Evleri gibi projeleri de Atakum'a kazandırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız bir anketle, Atakum'daki en büyük sorunun ulaşım olduğunu öğrendik. Raylı sistemler bu ihtiyacı ne kadar aştıysa da Atakum'un acilen batı çevre yoluna ihtiyacı var. Benim Atakum da gördüğüm en büyük sorun budur. '' dedi.

EN İYİ HİZMET VEREN , EN İYİ SAMSUNLUDUR

Yerel aday tartışmalarına yorum yapan Numanoğlu, ''Yerel aday konusunda kimsenin kimliğine bakmayacağız. Samsun'a kim bir şeyler katıyorsa, en iyi Samsunlu odur. En iyi hizmeti kimin verdiği önemlidir, kişilerin kimlikleri bizi ilgilendirmez. '' diye konuştu.