Edirne İl Genel Meclisi eski Başkanı Nusret Uybaş, dün yaptığı açıklamada, geçen Salı günü Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Topantı Salonu’nda gerçekleştirilen Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 Yılı Mart Ayı Olağan Genel Kurul toplantısının encümen seçimi sırasında yaşananlar ve seçim sonuçlarının neden olabileceği gelişmeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

DAVUL ZURNA ÇALINMASI KEŞAN’A YAKIŞMAYAN BİR DURUM

Öncelikle toplantıda yaşanları üzüntüyle karşıladığını belirten Uybaş, olayın bu duruma gelmesine neden olan bir takım hatalar yapıldığını da belirterek şunları söyledi: “Bu noktaya gelinene kadar bir takım hatalar da yapıldı. Şu gösteriyor ki AK Parti zihniyeti maalesef Keşan’da da tabiri caizse hegemonyasını kurmaya çalışıyor. Bu gibi oluşumlarda bugüne kadar belli bir konsensüs vardı. Daha önceki dönemde de bu AKP’li arkadaşlarımız aynı şeyi yapmışlardır. CHP’den 3 meclis üyesi olmasına rağmen köylere hizmet götürme birliğinde bizim arkadaşlarımıza görev vermemişlerdi. Geçen dönemde biz CHP’li 4 il genel meclisi üyesi olmamıza rağmen AKP’li arkadaşlarımızın görev almasına karşı çıkmadık ve uyum içerisinde çalıştık. O zamanki konsensüs bir yerel iktidar bir de genel iktidardan kişilerin görev almasıydı. Bugüne kadar devam eden bu konsensüsü AKP’li arkadaşlarımız önceki gün yapılan seçimde bozmuş bulunuyorlar. Bu siyasi olarak bir kazanç getirdi gibi gözükse de önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde karşılığını fazlasıyla alacaklarına inanıyorum. Encümen seçimleri her yıl yapılıyor. Bugün onlar seçilir yarın başkaları. Ama zafer kazanılmış gibi davul zurnayla kutlanması Keşan’a yakışmayan bir durum. AKP zihniyetinin ne olduğunu nereye gitmek istediğini burada da gösterdiler. Bu davranışı kınıyorum. Lafa geldiğinde ‘Keşan için her şeyi yaparız’. Abdülaziz arkadaşımız Adnan Vural’ı alıp köyleri gezdirdi. Adnan Vural’ı Keşan’ın köylerinde kaç kişi tanır. İyi niyetle çalışıldı. Bundan sonra siyasal olarak bizim arkadaşlarımız da İl Genel Meclisi’nde gerekli cevapları vermek zorunda kalacaklar.”

SONUNDA KAYBEDEN KEŞAN OLUR

“İki AK Partili il genel meclisi üyesinin görev alması birlikte içe dönüklüğü veya ihale ile hizmet alınmaya çalışılmasını etkiler mi?” sorusuna cevap veren Nusret Uybaş, şunları söyledi: “Tabi ki etkiler. Birliğin paraları vilayetten geliyor. Hızlandırılması için yapı oluşturulmuş. Vilayet yapma ihale süreci, kesinleşmesi, onaylanması belli bir süreci kapsıyor. İşlemlerin hızlandırılması için bu birimler kuruldu. Yerelden hizmet görüldüğü için daha hızlı yapılıyor. Ancak bizim bir arkadaşımızın birlikte yer almasında hiçbir sakınca yok. Seçimden önce daha sağlıklı ve daha demokratik olan bir yapıydı. Bunun karşılığında vilayetten buraya ayrılacak olan paylarda da arkadaşlarımız gerekli tavrı koyacaklardır. Sonunda kaybeden Keşan olacak.”

İLÇE BAŞKANI BU DURUMA NE DER BİLMİYORUM

“Yaşanan süreç İl Genel Meclisi’nin çalışmalarına nasıl yansır?” şeklindeki soruya Uybaş, “Edirne’deki arkadaşlarımız gerekli tedbirleri alacaklar. Yani buraya gelecek olan yatırımları bile belli oranda engelleme yetkileri var. Bu karara katılan arkadaşlarımız topluma bunun cevabını verecekler. Klasik anlamda güzel bir anlaşma vardı. Burada yapılan işler neler? Depo onarımlar, köy yollarının yapımı,  mıcır alımları gibi işler yapılıyor. Bunun dışında bir şey yok. AK Parti zihniyetinin yerelde gösterdiği hazımsızlık. 3 il genel meclisi üyesi bulunan bir grubu almıyorsun. Doğru bir hareket değil. İlçe başkanımız bu konuya ne der bilemiyorum. İlçe başkanımız da bu konuya üzülmüştür.”