David D’Or Edirne’ye geliyor

İki yıl önce tekrar hizmete girmiş olmasının ardından sergi, konser gibi etkinliklerle Edirne Büyük Sinagogunu canlı tutmaya çalışan, diğer yandan Edirne kültürel yaşamına katkıda bulunmaya çalışan Türk Yahudi Toplumu yöneticileri bu yıl da Vakıflar Haftası nedeniyle iki önemli etkinlik düzenliyor.

Toplum
19 Nisan 2017 Çarşamba

Mayısta açılışı yapılacak sergi ‘Yeruşalayim-Kudüs-Jerusalem’ adını taşıyor. İzzet Keribar, Rubi Asa, Vladi Benbanaste, Kemal Eskenazi ve Jil Pardo’nun eserlerinden oluşacak fotoğraf sergisinin aynı dönemde Vakıflar Haftasında açılacak diğer benzer temalı sergilerden daha fazla ilgi çekeceği düşünülüyor.

Foto: İzzer Keribar

Aynı hafta, Edirne Büyük Sinagogunda, dünyaca ünlü kontrtenor David D’Or bir konser verecek. Her yıl önemli bir uluslararası sanatçıyı Edirne’ye getirmeyi amaç edinen Yahudi Toplumu yöneticileri, bu ünlü sanatçının konserinin de ses getireceği görüşünde. Konser öncesi sinagog bahçesinde bir yemek de düzenlenecek.

Repertuarında tanınmış opera eserlerinin yanı sıra, sayısız dini ilahileri de seslendiren D’Or’un konserinin gerek İstanbul izleyicisinin, gerek Edirneli müzikseverlerin beğenisini kazanacak.

Söz konusu gün ve konser ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye Emel Benbasat (0535 3500778), Dalia Maya ([email protected]) veya Elda Sasun’dan ([email protected]) ulaşılabilir.