1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Daşdelen mezarı başında anıldı
Daşdelen mezarı başında anıldı

Daşdelen mezarı başında anıldı

Gazeteci merhum Öner Daşdelen mezarı başında anıldı

A+A-

Kars’ta Önder Gazetesinin kurucusu merhum gazeteci Öner Daşdelen vefatının 9’ncu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Yeni Mahalle Asri Mezarlıkta düzenlenen anma törenine Daşdelen'in çocukları Cem Daşdelen, Mithat Ali Daşdelen, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen ve yakınlarının yanı sıra Cemiyet ikinci Başkanı Erbil Hüryurt, Cemiyet Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Kars Caferilerinin Dini Lideri Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyit Ahmet Erdem, Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran, Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyit Müçteba Erdem, Valilik eski Özel Kalem Müdürü Abubekir Akbulak, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Müdürü Özlem Öztürk, gazeteci meslektaşları ve dostları katıldı.

Daşdelen’in oğlu, KKDGC Başkanı Ercüment Daşdelen, bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayıp törene katılanlara teşekkür ederek, yokluğunun bıraktığı derin izler üzerinden merhum gazeteci Öner Daşdelen’i takip etmeye devam ettiklerini söyledi.

Yokluğunu hatıralarıyla yaşatmaya çalıştıklarını belirten Daşdelen, “İnsanları sev, sor, ziyaret et dediğin o kelimeler hala kulaklarımızda. Hâlâ senin misyonun rehberimiz olmaya devam ediyor. Ömrünü memleketine verip, insanlara hizmet etmeyi şiar eden felsefen ile seni çok sevdik. Devlete ve millete sadakati genç dimağlarımıza sen aşıladın. Biz senin gösterdiğin dürüstlük yolundan şaşmadık” diye konuştu.

Daha sonra Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi ve Kars Caferilerinin Dini Lideri Seyit Ahmet Erdem tarafından Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından Daşdelen'in mezarına karanfiller bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.