25 Nisan 2024 Perşembe

DARBEYİ ANLATAN DERGİ

DARBEYİ ANLATAN DERGİ

Isparta

Ispartalı vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürdüğü alanda dağıtılan AA'nın"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" dergisine yoğun ilgigösterdi.

 

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi"dergisi, Ispartalıların demokrasi nöbetini sürdürdüğü Hükümet Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşlara dağıtıldı.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü İlker Çarıkçı, Emniyet Müdürü Halil Altan, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolatda standı ziyaret ederek, vatandaşlara dergi dağıttı.

 

Bilgiç, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AA'nınortaya koyduğu derginin gelecek için önemli bir kaynak olduğunu belirterek,"Dergi, FETÖ'nün gerçek yüzünü fotoğraflarla yazılarla bu Türkiye'dekiterörist saldırının, darbe girişiminin hikayesini bize hazırlayıp, önümüzdekiyıllara taşıyabileceğimiz bir eser olmuş" dedi.

 

Ülkenin kolay kolay bu darbe girişimini unutmayacağını ifadeeden Bilgiç "İnanç kisvesi altında bu ülkeye yapılan bu terörist saldırıyıbu millet asla unutmayacaktır. Tabii ki de AA'ya hazırladığı belge içinteşekkür ediyoruz. Ben yeniden bize milli mücadele yaşatan 79 milyonvatandaşımıza, değerli Ispartalılara, 15 Temmuz'dan itibaren tüm meydanlarıdolduran askeri birliklerinin önüne koşa koşa giden vatandaşlarımıza ayrıcateşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilere acilşifalar diliyorum. Allah, bu millete böyle kederler bir daha yaşatmasıninşallah" diye konuştu.

 

Türk milletinin her zaman uyanık olması gerektiğini dilegetiren Bilgiç, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in sözlerine kulak verenlerinismi kazınana kadar mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Isparta Valisi Günaydın da AA'nın çıkardığı derginin çokönemli bir belge olduğunu söyledi. Böyle bir yayının ortaya koyulmasındandolayı AA yöneticilerine teşekkür eden Günaydın, "AA'nın çıkarmış olduğudergi tarihte ihanet çetesinin ortaya koyduğu bir vesikadır. Gelecek nesillerbu ihanet çetesinin yapmış olduklarını daha iyi anlayabilmeleri için bundandaha iyi eser olamaz. Ben bu nedenle AA'nın değerli yöneticilerine buçalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir eserin toplum tarafındaniyi okunması ile bu ihanet çetesinin gerçek yüzü daha iyi anlaşılmışolacak" ifadesini kullandı.

 

15 Temmuz akşamı bu milletin parasıyla alınan silahlarımillete çeviren bu çetenin bu milletten gereken cevabı aldığını dile getirenGünaydın, "İnşallah bu dergiyi okuduğumuzda bu ihanet çetesinin bundansonra ortaya koyacağı ihanetler karşısında toplulumuz daha duyarlı olacaktır vebu kalkışmalar karşısında daha bilinçli hareket edecektir." dedi.

 

Öte yandan Hükümet Meydanı'nda sivil toplum kuruluşutemsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, demokrasi nöbetinde,Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbegirişimine tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR